• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z lišek
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z lišek

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pokud v lese narazíte na tyhle žluté krásky, určitě je přidejte do košíku. Můžete z nich připravit spoustu houbových lahůdek - třeba skvělou krémovou liškovou polévku.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks šalotka
    • 50
      g máslo
    • 300
      g lišky (čerstvé)
    • 300
      g brambory
    • 3
      lžička petrželka (nasekaná)
    • 1
      l kuřecí vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce ocet
    • 3
      snítka kopr (čerstvý)
    • 1
      ks vejce (pošírované k podávání)

Postup přípravy receptu

1
Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky. Několik lišek můžeme odložit stranou, orestovat je na másle a použít na ozdobení hotové polévky.

RADA: Vyzkoušejte recepty i na další houbové polévky

2
Základ polévky začneme pozvolna opékat. Dále přidáme nasekanou petrželku a cca 5 minut vše společně opékáme.

RADA: Na jaké nejchutnější houby můžete v lese narazit?

3
Houby osolíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem (zprvu doporučujeme přilít cca 700 ml vývaru a dále ho pak průběžně dolévat, abychom docílili ideální konzistence polévky). Polévku cca 10 minut povaříme, aby brambory změkly.

RADA: Jak rychle oloupat brambory?

4
Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme dohladka. Na konec ji dochutíme octem, který necháme krátce odpařit varem, zjemníme ji smetanou a dochutíme pepřem. Dle chuti můžeme přidat také nasekaný kopr nebo ho použijeme pouze na ozdobu. Polévku můžeme ozdobit také orestovanými liškami a podáváme ji ideálně spolu s pošírovaným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kopr Kuřecí vývar Lišky Máslo Ocet Pepř mletý Petrželka Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Míša řezy
Míša řezy
28
Chili con carne
Chili con carne
27
Chicken Fingers
Chicken Fingers
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
Polévka z kapra
Polévka z kapra
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku s pestem
Polévka z medvědího česneku s pestem
  • Recepty.cz
  • Polévka z lišek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact