• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Polévka z kuřecích křídel
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z kuřecích křídel

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z kuřecích křídel
Polévka z kuřecích křídel
Polévka z kuřecích křídel
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      g kuřecí křídla
    • sůl
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • mražený hrášek
    • 100
      g karotka
    • 2
      ks naťové cibulky
    • 110
      g těstoviny (Uvařené špenátové vrtule)

Postup přípravy receptu

1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme zchladnout. Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Pak křídla vyjmeme a vývar přecedíme přes husté síto do jiného hrnce. Vývar přivedeme k varu, metličkou všleháme jíšku a dobře promícháme. Přisypeme hrášek, nakrájenou karotku a na mírném ohni povaříme. Maso z křídel obereme, rozkrájíme na kousky a vložíme do vývaru. Společně povaříme zhruba 20 minut. Nakonec přidáme kolečka jarní cibulky a těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 22. 7. 2010 10:33

    No, víte pane Uvíra, nikdy jsem neměla problém s tím, že by někdo nechápal slovní spojení: Kuřecí křídla uvaříme ve studené vodě doměkka. Proto jsem tuto větu opravila, na současné znění. A jelikož se váš komentář netýkal pouze této věty, zůstal mnou ponechán. Jak s ním naloží současné vedení je jejich věc. Přeji příjemné vaření.

  • Roman Uvíra | 21. 7. 2010 22:38

    No, popravdě, ten recept vypadal jinak, když jsem na to reagoval (podrážděně a v blbé náladě, to je pravda). Redakce ho pak upravila, můj komentář nechala. Proto chápu, že vypadám jak osel :). Vlastně se divím, že to tu ještě po tolika letech straší.

  • Petra Kotrcová | 20. 8. 2009 17:50

    Zajímavý pán.

  • Veronika Lindner | 8. 1. 2008 08:20

    Polevka je vynikajici,recept je v poradku a jak pise pani Brona,uz inase babicky polevku cedily.

  • Broňa K. | 31. 10. 2007 23:02

    Tak jsem si tady přečetla ten komentář od "pana kuchaře" a musím říct, že mě to docela namíchlo. Už moje babička, coby profesionál kuchařka mě učila, že maso na polévku se dává vařit do studené vody a polévka (vývar) se má cedit, protože při vaření vzniká tzv. "šum", a ten přece nikdo v polévce nechce. Mám dojem, že pán se sice orientuje v odborných kuchařských názvech, ale u snad v životě plotny nestál.

  • Anonym | 8. 6. 2007 16:15

    Uviro Uviro, ty jsi tak chytrej az jses uplnej deb*l

  • Jana D | 16. 1. 2007 21:17

    Polévka je výborná, vařím ji často. Díky za dobrý recept.

  • Blanka Vaverková | 5. 6. 2006 22:50

    Postup je v pořádku a polévka chutná!!!

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2004 17:54

    Vývar se cedí přes husté síto kvůli tomu, aby byl čirý, i když vám na první pohled připadne, že v něm nic neplave.Zbytek odmítám komentovat, vy jste začal ze slovíčkařením, myslím, že takovéto komentáře k receptu jsou zcela bezcenné.

  • Roman Uvíra | 31. 5. 2004 17:20

    Tak jste ten recept podle první připomínky přepsala, to je jedině dobře. S tím vařením máte samozřejmě pravdu, ale když už jste začala s tím slovíčkařením, tak vězte že syrová křídla, která dáváte do studené vody k uvaření nejsou POKRM, nýbrž POTRAVINA nebo obecněji POŽIVATINA. POKRMEM se stanou, až když jsou upravená k požívání, v tomto případě uvařená (viz Chemie potravin Jana Velíška nebo Základy výživy a výživová politika Jana Pánka). A s tím přeceděním mi to stále není jasné. Když křídla vyjmeme, tak tam přece nic nezbyde, jen vývar. Takže po přecedění budeme mít stále stejný vývar. Tak mi, prosím, vysvětlete, proč cedit.

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2004 09:08

    Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a UVAŘÍME doměkka. Mimochodem VAŘENÍ znamená že - potravina je úplně zakryta tekutinou, nejčastěji vodou, pokrm se vloží do studené vody a zvyšuje se teplota do varu. A vývar se cedí VŽDY! Děkuji za opravdu "podnětný" komentář.

  • Roman Uvíra | 31. 5. 2004 01:36

    Ta polévka bude určitě dobrá, nicméně jen těžko půjdou kuřecí křídla uvařit ve STUDENÉ vodě. Naopak přecedit vývar přes síto bude velmi snadné, když v tom vývaru po vyjmutí křídel nic nebude. Pokud nebudete trochu respektovat češtinu a logiku, tak dopadne jako vaření pejska a kočičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Karotka Kuřecí křídla Máslo Mražený hrášek Naťové cibulky Nové koření Pepř celý Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Restovaná zelenina s kuřecím masem

Restovaná zelenina s kuřecím masem

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

Poslední sledované recepty

128
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
94
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
43
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Nejlepší diety pro rok 2025: Jedna podle odborníků jasně vítězí
Nejlepší diety pro rok 2025: Jedna podle…
Co stále vařit? Inspirujte se recepty našich prababiček!
Co stále vařit? Inspirujte se recepty našich…
Zdravá pizza? 5 chytrých tipů, jak si ji užít bez výčitek a ještě si pochutnat
Zdravá pizza? 5 chytrých tipů, jak si ji užít bez…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
Od pondělí do pátku: Rychlé a nápadité večeře bez masa
Od pondělí do pátku: Rychlé a nápadité večeře bez…
AHA.cz Feuereislová a Soukup v Alpách víří vody: Posun ve vztahu

Feuereislová a Soukup v Alpách víří vody: Posun ve vztahu

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Dlouhé plesové šaty od 729 Kč: Velikosti od XS do 3XL i modely pro zralé ženy

Dlouhé plesové šaty od 729 Kč: Velikosti od XS do 3XL i modely pro zralé ženy

Ženy.cz Vyzrajte na mrazíky! Bez těchto 5 kroků se vaše pleť v zimě neobejde

Vyzrajte na mrazíky! Bez těchto 5 kroků se vaše pleť v zimě neobejde

Blesk.cz Hudební ceny Evropy 2: Posluchači opět rozhodnou o nejlepších interpretech a skladbách

Hudební ceny Evropy 2: Posluchači opět rozhodnou o nejlepších interpretech a skladbách

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která budou v roce 2025 potřebovat psychoterapeuta. Jste mezi nimi?

Znamení zvěrokruhu, která budou v roce 2025 potřebovat psychoterapeuta. Jste mezi nimi?

  • Recepty.cz
  • Polévka z kuřecích křídel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact