g
rybí vnitřnosti
(Mlíčí nebo jikry - nejlépe oboje)
Postup přípravy receptu
1
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut (do změknutí zeleniny). Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle. Potom přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Polévku zcedíme, do vývaru vložíme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme.
Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.
Taky mně v tomhle receptu vůbec nesedí ten Masox. To už potom není rybí polévka, ale jenom jakési ochucená voda, která si na rybí polévku jen hraje. nastrouhaný muškátový oříšek nebo květ, majoránka, petrželka, případně zahustit troškou jíšky dosolit a dopepřit podle chuti a je výborná.
Pavel
|24. 12. 2014 13:35
Masox do rybí polévky.. Hmm co tam přidat ještě sojovou omáčku? Masox apod. používají jen trubky co neumí ochucovat jídla :-D
krabat77
|20. 12. 2013 10:34
Masox do rybí polévky? Si děláte srandu. Tohle rozhodně není recept na chlubení.
Roman
|14. 12. 2006 09:34
Na Vánoce 2005 jsem ji vařil,přidal jsem ještě trochu muškátového květu.Po uvaření jsem byl zklamaný že není taková jak jsem myslel.Ale druhý den na Štedrý večer byla skvělá.Přítelkyně na ni vzpomínala celý rok.Letos ji budu vařit opět.