• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z hrášku a pečeného fenyklu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Úžasně krémová polévka z hrášku a pečeného fenyklu je vynikajícím pokrmem plným vitamínů, který svou jemně pikantní chutí skvěle osvěží váš jídelníček. Dopřát si ji můžete jako lehkou večeři, výborná je ale také jako oběd do krabičky.

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks fenykl
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej slunečnicový
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 200
      g mražený hrášek
    • 2
      hrst špenát baby
    • 150
      ml smetana 12%
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1
      ks chilli papričky malá
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta opečené plátky nebo krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na čtvrtiny, stroužky česneku neloupejte. Vše rozložte v pekáčku, zastříkněte olejem, ochuťte solí a pepřem. Pečte doměkka, asi 25 minut. Vyjměte z trouby.

RADA: Krájení cibule

2
Mezitím přiveďte k varu vývar, dejte do něj pečený fenykl s cibulí, vymáčkněte česnek ze slupky. Přisypejte povolený hrášek a rozmixujte nahrubo. Pak přidejte špenát, nechte chvíli odpočinout a polévku rozmixujte dohladka. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte smetanu prošlehanou s citronovou šťávou. Polévku podávejte s nasekanou fenyklovou natí, kousky chilli papričky a pečivem.

RADA: Jak na pár kapek z citronu

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem

Pikantní hrášková polévka s kokosovým…

Krémová brokolicová polévka s česnekem

Krémová brokolicová polévka s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Chilli papričky Cibule Fenykl Mražený hrášek Olej Pepř mletý Smetana 12% Špenát Šťáva Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

480
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
154
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
114
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
32
Domácí kečup
Domácí kečup
26
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mariana Prachařová se chlubí: Nová hříva!

Mariana Prachařová se chlubí: Nová hříva!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
Polévka z kapra
Polévka z kapra
  • Recepty.cz
  • Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact