• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z hrášku a pečeného fenyklu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Úžasně krémová polévka z hrášku a pečeného fenyklu je vynikajícím pokrmem plným vitamínů, který svou jemně pikantní chutí skvěle osvěží váš jídelníček. Dopřát si ji můžete jako lehkou večeři, výborná je ale také jako oběd do krabičky.

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks fenykl
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej slunečnicový
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 200
      g mražený hrášek
    • 2
      hrst špenát baby
    • 150
      ml smetana 12%
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1
      ks chilli papričky malá
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta opečené plátky nebo krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na čtvrtiny, stroužky česneku neloupejte. Vše rozložte v pekáčku, zastříkněte olejem, ochuťte solí a pepřem. Pečte doměkka, asi 25 minut. Vyjměte z trouby.

RADA: Krájení cibule

2
Mezitím přiveďte k varu vývar, dejte do něj pečený fenykl s cibulí, vymáčkněte česnek ze slupky. Přisypejte povolený hrášek a rozmixujte nahrubo. Pak přidejte špenát, nechte chvíli odpočinout a polévku rozmixujte dohladka. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte smetanu prošlehanou s citronovou šťávou. Polévku podávejte s nasekanou fenyklovou natí, kousky chilli papričky a pečivem.

RADA: Jak na pár kapek z citronu

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem

Pikantní hrášková polévka s kokosovým…

Krémová brokolicová polévka s česnekem

Krémová brokolicová polévka s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Chilli papričky Cibule Fenykl Mražený hrášek Olej Pepř mletý Smetana 12% Špenát Šťáva Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Pikantule

Pikantule

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

35
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
25
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
23
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
23
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
Polévka z kapra
Polévka z kapra
  • Recepty.cz
  • Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact