• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z hovězí oháňky
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z hovězí oháňky

autor: knihar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z hovězí oháňky
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 2
      kg hovězí oháňka
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks celer polovina bulvy
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks kořen petržele
    • bobkový list
    • jalovec
    • pepř mletý
    • sůl
  • do vývaru
    • 4
      ks sníh z bílku na vyčištění vývaru
    • zelená nať ˇpetrželka, libeček, pažitka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • celer 1/4 bulvy
    • 1
      sklenice portské víno

Postup přípravy receptu

1
Hovězí oháňku vložit do 2 – 3 l studené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, kořením, solí a pepřem a nechat asi 2 hodiny pomalu vařit.Maso musí jít lehce od kosti. Zeleninu vyjmout, nebude více zapotřebí (eventuelně lze pasírovanou použít jako základ omáčky pro jiné jídlo). Oháňku vyjmout a nechat vychladnout, vykostit a nakrájet na malé kousky. K vyčištění polévky zašlehat do polévky ušlehané bílky a nechat jednou přejít varem. Ještě horkou polévku přefiltrovat přes filtrační sáčky na kávu (moje poznámka: nejlépe vložit do cedníku dvojitou vyždímanou mokrou utěrku). Když je čištění u konce, získáme úžasný zlatavý vývar. To vše je možno připravit v klidu den předem. Vývar ochutit solí, pepřem a portským vínem.Zeleninu nakrájet na tenké nudličky (Julienne) nebo na plátky a z nich pak malými formičkami na vykrajování vánočního pečiva vykrájet drobné tvary (hvězdičky apod.). Připravenou zeleninu nechat ve vývaru krátce táhnout, aby zůstala v každém případě křupavá. Maso nechat ve vývaru prohřát.
2
Pokud možno servírovat na bílém porcelánu, aby vynikla úžasná barva polévky.Tato polévka je opravdu sen, ale je velmi pracná.
3
Poznámka:
4
Ochsenschwanzsuppe je typickou polévkou rakouské kuchyně (zřejmě však z dob, kdy ji vařily české kuchařky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan | 21. 2. 2017 22:26

    Nevím kde jsem udělal chybu, ale po zašlehání bílků do vývaru jsem i po druhém scezení měl jen blátivou vodu(vyloženě nahnědlou), která navíc chutnala hodně hnusně :-P . Ty vyšlehané bílky se dávají do horkého nebo studeného vývaru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Hovězí oháňka Jalovec Kořen petržele Mrkev Pepř mletý Pórek Portské víno Sníh z bílku Sůl Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

85
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
64
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
57
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
44
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
38
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Polévka z hovězí oháňky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact