g
cuketa
zelená (zucchini - mladé speciální tykvičky)
4
lžíce
jáhly
vařené
4
lžíce
slunečnicový olej
2
lžíce
hladká mouka
100
g
bílý jogurt
1
ks
vejce
malé
kopr
sekaný
4
plátek
kapie
Postup přípravy receptu
1
Neloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. 1 1/4 l vody přivedeme k varu, vložíme nastrouhané cukety a vaříme 5 minut. Pak přidáme světlou jíšku připravenou z oleje a mouky a povaříme 8 minut. Rozmixujeme a přidáme jemně sekaný kopr, dochutíme solí a nakonec vmícháme v jogurtu rozšlehané vejce a již jen prohřejeme. Na talířích utvoříme z jáhlí 3 malé škubánky, zalejeme horkou polévkou a zdobíme kolečkem kapie a snítkou kopru.