g
ovčí sýr
měkký (bryndza) nebo sýr balkánského typu
400
g
mladý zelený chřest
500
g
mangold
2
ks
cibule
800
ml
zeleninový vývar
100
g
kozí sýr
měkký
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Mátu posekejte, brynzu rozdrobte (tužší sýr nakrájejte na kostičky) a promíchejte s citronovou kůrou, 1/2 lžíce oleje s mátou. Podle chuti opepřete.
2
Očištěný chřest a mangold nakrájejte na malé kousky, oloupanou cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm cibuli. Přidejte vývar, chřest a mangold a povařte asi 8 minut. Vmíchejte kozí sýr, dochuťte citronovou šťávou a podávejte s ochucenou brynzou, kterou si každý může přidat podle chuti.