• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      svazek kořenová zelenina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červené zelí
    • 30
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g uzená slanina prorostlá
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • sůl
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička jalovec (kuličky)
    • 2
      ks bobkový list (1-2)
    • 120
      g sušené brusinky americké, nasekané
    • 120
      g kachní prsa uzená
    • 6
      lžíce ocet
    • 150
      g zakysaná smetana
    • majoránka čerstvá na posypání
    • bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Očistěnou kořenovou zeleninu omyjte a nakrájejte na kostičky. Cibuli rozčtvrťte. Zelí nakrájejte na drobné kousky.
2
Rozehřejte máslo a slaninu nakrájenou na kostičky na něm opečte dokřupava. Pak ji z pánve vyjměte. Na horkém oleji opečte polévkovou zeleninu a cibuli. Přidejte zelí a krátce zpěňte. Podlijte vývarem. Přidejte koření, 100 g brusinek a mírným varem vařte asi hodinu.
3
Chvíli před koncem vaření nakrájejte kachní prsíčka na plátky a napíchněte je na špízovou jehlici. Z polévky vyjměte koření, rozmixujte ji najemno a přeceďte přes jemné síto. Dochuťte octem a zakysanou smetanou.
4
Posypte lístky majoránky a zbylými brusinkami a podávejte s kachním špízem a čerstvou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hříbky s kachními prsíčky

Hříbky s kachními prsíčky

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuchta kuchta | 22. 9. 2013 07:21

    recept v pohode az na tu korenovou zeleninu a majoranku...ale pozor jinak oproti jinym receptum tady je do to docela ferrari

  • Vlaďka | 31. 5. 2013 14:24

    Proč nepoužitelný, když se podívám na tvůj recept na salát, tak taky není z pěti ingrediencí.

  • lestray | 30. 5. 2013 20:41

    recept naprosto nepouzitelny, tuna ingredienci a nekoho proste nebavi takovyhle recepty... v jednoduchosti je krasa..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Polévky Drůbeží Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bobkový list Červené zelí Cibule Jalovec Kachní prsa Kořenová zelenina Majoránka Ocet Pepř celý Rozpuštěné máslo Sůl Sušené brusinky Uzená slanina Zakysaná smetana Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

40
Domácí lučina
Domácí lučina
39
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
37
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
35
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
31
Krůtí stehno trochu na divoko
Krůtí stehno trochu na…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Popová královna Taylor Swiftová: Sexy jako nikdy!

Popová královna Taylor Swiftová: Sexy jako nikdy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Polévka z červené řepy a kuřecího masa
Polévka z červené řepy a kuřecího masa
Polévka z červené řepy s jogurtem
Polévka z červené řepy s jogurtem
Polévka z červené řepy s pomerančem
Polévka z červené řepy s pomerančem
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné
  • Recepty.cz
  • Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact