Dáme vařit čočku do půl litru vody, přidáme nakrájenou mrkev a kostky bujónu. Nakrájenou cibulku a česnek lehce osmažíme na oleji, přidáme sójovou omáčku a koření. Přidáme do vařící se polévky. Polévka je hotová když čočka zežloutne a polévka zhoustne. Dochutíme citronem, pepřem a přidáme petrželku. Polevka je moc dobrá, je podobná klasické čočkové polévce, ale má sladší chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|17. 3. 2016 14:18
Výborná. Jen je třeba více vody. Manžel říká, ze je jak z indické restaurace
Jana
|25. 2. 2015 12:35
Hodně dlouho jsem nejedla takový humus. Ale ono se ani není čemu divit když se tam matle tolik chutí které nakonec přebije sojovka.
Martin
|29. 5. 2014 16:38
Dobrý den, asi vás zklamu ale 100% není bez glutamátu!!! :-(
Alena
|17. 3. 2013 00:54
Vyzkoušela jsem :) Výborný. Ddokonce nebylo potřeba ani to koření. jen jsem osmahla cibulku, česnek a mrkev, uvařila čočku dosolila a bylo. A bylo to výborný. Ti p navíc- posypat nastrouhaným sýrem a k tomu rozpečený toust ;-)
Souhlasím s Vámi, při vaření se vyhýbám glutamátu jak to jde :-)
Radka Havlíčková
|15. 1. 2008 14:11
Opravdu skvělá polévka, místo cibule jsem dala pórek a vynechala jsem sojovou omáčku a moc jsem si pochutnali. Narozdíl od klasické čočky je super že tato se nemusí máčet a je uvařená hned. Doporučuji a děkuji za super recept.
helena
|7. 1. 2008 19:04
Opravdu vynikající polévka. Také nedávám masox, dala jsem místo toho zeleninové bio koření Wurzl a bylo to výborné !!!
Petra
|22. 8. 2007 21:29
Nebo zkuste bujón bez glutamanu - koupíte ho ve "zdravých výživách" a dneska i v obchodních řetězcích. A je dokonce bio :-)
Jana Páleníková
|7. 9. 2006 22:39
Recept zdá se dobrý, no ale proč ho kazit slepičím bujonem a ještě dvě kostky:-(!!! fuj samý glutaman. Umění je vařit bez něj.