• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce nemusí být
    • 1
      hrst listový špenát čerstvý, z trhu nebo ze záhonku

Postup přípravy receptu

1
Špenát dobře očistíme. Namočíme do studené vody a několikrát propereme, vodu vyměňujeme. Nakonec propláchneme tekoucí vodou.
2
Do vroucí vody vhodíme oloupané brambory nakrájené na kostičky. Mezitím otrháme špenátové stonky, pokrájíme je a přidáme spolu se solí k vařícím se bramborám. Po cca 10 minutách by brambory měly být skoro měkké. Do hrnce přihodíme špenátové listy nahrubo překrájené a necháme přejít varem.

RADA: Jak snadno oloupat brambory?

3
Část bramborových kostiček vyndáme děrovanou naběračkou z vývaru a dáme stranou. V hrnci polévku rozmixujeme ponorným mixérem, dáme znovu na oheň a do vroucí polévky vyklepneme vajíčko. Zamícháme, dosolíme, necháme projít varem a můžeme servírovat.
4
Do talíře vložíme lžíci bramborových kostiček a přelijeme polévkou.
5
Jako obměnu můžeme vynechat vajíčko a do polévky zamíchat trochu smetany nebo kousek másla, popř. polévku podle chuti okořenit (česnek, muškátový květ, zázvor...) nebo posypat nahrubo strouhaným sýrem či osmaženými kostkami pečiva.

RADA: Vyzkoušejte polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rad Ka | 23. 7. 2016 12:58

    1* Skvěle využité poslední rostlinky špenátu ze zahrady. Fakt je lepší než kupovaný protlak.

  • Fairin
    Fairin | 22. 6. 2016 22:58

    Protože čerstvý listový je jiná káva než mražený protlak. Zkuste to!

  • Di | 1. 6. 2016 16:47

    Proč listový špenát, když se pak stejnak polévka musí mixovat? Kdyby měla být rychlá a jednododuchá, tak by bylo nejlepší dát drcený a bylo by.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Špenátová
Zdravě i chutně Polévky Duben Květen Červen Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Listový špenát Sůl Vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Výborná pizza

Výborná pizza

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

26
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
25
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
25
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
23
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Příběh nesmrtelného hitu z vítězného štábu ANO: Babiš si frčí v rytmu opojení! Hymna fanoušků AC Milán i Michala Davida

Příběh nesmrtelného hitu z vítězného štábu ANO: Babiš si frčí v rytmu opojení! Hymna fanoušků AC Milán i Michala Davida

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Další doporučené recepty:

Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá
Polévka z červené čočky - jednoduchá a…
Polévka z červené čočky s koriandrem
Polévka z červené čočky s koriandrem
  • Recepty.cz
  • Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact