• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce nemusí být
    • 1
      hrst listový špenát čerstvý, z trhu nebo ze záhonku

Postup přípravy receptu

1
Špenát dobře očistíme. Namočíme do studené vody a několikrát propereme, vodu vyměňujeme. Nakonec propláchneme tekoucí vodou.
2
Do vroucí vody vhodíme oloupané brambory nakrájené na kostičky. Mezitím otrháme špenátové stonky, pokrájíme je a přidáme spolu se solí k vařícím se bramborám. Po cca 10 minutách by brambory měly být skoro měkké. Do hrnce přihodíme špenátové listy nahrubo překrájené a necháme přejít varem.

RADA: Jak snadno oloupat brambory?

3
Část bramborových kostiček vyndáme děrovanou naběračkou z vývaru a dáme stranou. V hrnci polévku rozmixujeme ponorným mixérem, dáme znovu na oheň a do vroucí polévky vyklepneme vajíčko. Zamícháme, dosolíme, necháme projít varem a můžeme servírovat.
4
Do talíře vložíme lžíci bramborových kostiček a přelijeme polévkou.
5
Jako obměnu můžeme vynechat vajíčko a do polévky zamíchat trochu smetany nebo kousek másla, popř. polévku podle chuti okořenit (česnek, muškátový květ, zázvor...) nebo posypat nahrubo strouhaným sýrem či osmaženými kostkami pečiva.

RADA: Vyzkoušejte polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rad Ka | 23. 7. 2016 12:58

    1* Skvěle využité poslední rostlinky špenátu ze zahrady. Fakt je lepší než kupovaný protlak.

  • Fairin
    Fairin | 22. 6. 2016 22:58

    Protože čerstvý listový je jiná káva než mražený protlak. Zkuste to!

  • Di | 1. 6. 2016 16:47

    Proč listový špenát, když se pak stejnak polévka musí mixovat? Kdyby měla být rychlá a jednododuchá, tak by bylo nejlepší dát drcený a bylo by.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Špenátová
Zdravě i chutně Polévky Duben Květen Červen Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Listový špenát Sůl Vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

74
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
73
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
63
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
63
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
59
Bramboračka s medvědím česnekem
Bramboračka s medvědím…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá
Polévka z červené čočky - jednoduchá a…
Polévka z červené čočky s koriandrem
Polévka z červené čočky s koriandrem
  • Recepty.cz
  • Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact