• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks brambory středně velké
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce nemusí být
    • 1
      hrst listový špenát čerstvý, z trhu nebo ze záhonku

Postup přípravy receptu

1
Špenát dobře očistíme. Namočíme do studené vody a několikrát propereme, vodu vyměňujeme. Nakonec propláchneme tekoucí vodou.
2
Do vroucí vody vhodíme oloupané brambory nakrájené na kostičky. Mezitím otrháme špenátové stonky, pokrájíme je a přidáme spolu se solí k vařícím se bramborám. Po cca 10 minutách by brambory měly být skoro měkké. Do hrnce přihodíme špenátové listy nahrubo překrájené a necháme přejít varem.

RADA: Jak snadno oloupat brambory?

3
Část bramborových kostiček vyndáme děrovanou naběračkou z vývaru a dáme stranou. V hrnci polévku rozmixujeme ponorným mixérem, dáme znovu na oheň a do vroucí polévky vyklepneme vajíčko. Zamícháme, dosolíme, necháme projít varem a můžeme servírovat.
4
Do talíře vložíme lžíci bramborových kostiček a přelijeme polévkou.
5
Jako obměnu můžeme vynechat vajíčko a do polévky zamíchat trochu smetany nebo kousek másla, popř. polévku podle chuti okořenit (česnek, muškátový květ, zázvor...) nebo posypat nahrubo strouhaným sýrem či osmaženými kostkami pečiva.

RADA: Vyzkoušejte polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rad Ka | 23. 7. 2016 12:58

    1* Skvěle využité poslední rostlinky špenátu ze zahrady. Fakt je lepší než kupovaný protlak.

  • Fairin
    Fairin | 22. 6. 2016 22:58

    Protože čerstvý listový je jiná káva než mražený protlak. Zkuste to!

  • Di | 1. 6. 2016 16:47

    Proč listový špenát, když se pak stejnak polévka musí mixovat? Kdyby měla být rychlá a jednododuchá, tak by bylo nejlepší dát drcený a bylo by.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Špenátová
Zdravě i chutně Polévky Duben Květen Červen Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Listový špenát Sůl Vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

329
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
161
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…
135
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
89
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
80
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá
Polévka z červené čočky - jednoduchá a…
Polévka z červené čočky s koriandrem
Polévka z červené čočky s koriandrem
  • Recepty.cz
  • Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact