g
pancetta
v celku, nebo anglické slaniny či uzeného bůčku
2
ks
cibule
1
ks
mrkev
1
ks
bobkový list
1
svazek
koriandr
2
lžíce
olivový olej
4
stroužek
česnek
2
ks
rajčata oloupaná
400
ml
kokosové mléko
1
ks
chilli papričky
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
1
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi hodinu a půl až dvě hodiny, až budou fazole měkké. Sceďte a tekutinu uchovejte.
2
Ochucovací přísady odstraňte. V hrnci rozehřejte olej a osmažte v něm druhou pokrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Smažte na mírném plameni asi 10 minut. Přidejte rajčata a ještě 3 minuty smažte. Většinu fazolí přidejte do hrnce spolu s asi 600 ml tekutiny, ve které se vařily. Přidejte kokosové mléko, lžíci sekaného koriandru a chilli papričku. Osolte, opepřete a na mírném plameni spolu povařte 20 minut. Nechte trochu vychladnout, vyjměte chilli papričku a polévku rozmixujte. Přidejte zbylé celé fazole a polévku podávejte s troškou zakysané smetany a sekaným koriandrem.