• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

autor: Kubajs83
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 1
      kg uzené kosti
    • 4
      l voda
    • 10
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      dl ocet
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 500
      g fazole ve slaném nálevu
    • 3
      lžička sůl
    • 500
      ml mléko nízkotučné
    • 2
      ks česnek stroužky né hlavy :D

Postup přípravy receptu

1
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až bude maso krásně odpadat.
2
Do většího hrnce (5 l) dáme 4 lžíce oleje, na kterém dozlatova orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky, krátce zarestujeme a zalijeme 2 litry studené vody. Rozmíchame metličkou a pomalu přivedeme k varu. Povaříme 10 minut na mírném ohni, přidáme zcezené fazole, česnek, ocet a hotový zcezený uzený vývar.
3
Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Vlijeme mléko, cukr a podle chuti osolíme, opepříme. Každý si může docukrovat i dokyselit podle své chuti, já osobně dávám přednost silnějším chutím. Celou polévku ještě přivedeme k varu, 5 minut provaříme a můžeme servírovat, nejlépe s chlebem. Celý recept je trošku pracnější, nicméně stojí za to. Ať vám chutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Placičky z bílých fazolí

Placičky z bílých fazolí

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z fazolí a hub s topinkami

Polévka z fazolí a hub s topinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kubajs83 | 23. 10. 2015 16:00

    Ano to vim ze je tuk nositelem chuti, a taky vim ze se v nem rozkladaji vitaminy a jine dulezite latky. Mleko volim proto, protoze si myslim ze je tam uz dost tuku, jelikoz je tam tuk v zakladu a taky v uzenem vyvaru.

  • Tereza | 23. 10. 2015 08:26

    A proč ty hrůzy tady vůbec čtete? Jestli se tak dlouho živíte vařením, tak byste měl vědět, že tuk je nositelem chuti a jestli nahrazujete smetanu mlékem, tak debaty s vámi nejsou o ničem a jen jsem chodíte vířit vlny.

  • Jakub | 12. 10. 2015 17:47

    Mila pani, rajska polevka je rajska polevka, silna po chuti rajcat, dochucena octem a cukrem (citronem, medem, take doporucuju vyzkouset do ni rozmixovat listky cerstve bazalky, mnoztvi se nemusite vubec bat), ale cesnek, to uz je trosku gastro po*no. Obrazek se priznam ze je zkopirovany z internetu, chtel jsem tady napsat taky alespon jeden recept, kdyz tady musim cist ty hruzy. A proto jsem ho tady napsal z hlavy, tak jak si ho pamatuju z prace. Varenim se zivim uz pres 16 let, snazim se doma varit trochu jinak nez v praci, proto to mleko misto smetany. Nicmene ve vsi slusnosti,jsem si naprosto jisty ze cesnek do me polevky patri rozhodne vice nez do vasi, uz jen proto ze tam jsou dva strouzky na zhruba 4l polevky?

  • Zdena | 16. 9. 2015 07:43

    Jak můžete zkritizovat česnek v rajské polévce, když ho sám použijete do polévky kde je také cukr, ocet, bobkový list, nové koření? Já bych třeba nízkotučné mléko do polévky nikdy nedala a nemám nic proti vašemu stravovaní. Foto u receptu ani neodpovídá skutečnosti, protože je zkopírované ze stránek ZdravaVarecka.cz , Fazolová bílá polévka a tam na rozdíl od nízkotučného mléka použily smetanu a uzené maso není uzené maso nýbrž slanina, takže to považuji jako podvod na uživatele.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Mléko nízkotučné Nové koření Ocet Olej Pepř celý Sůl Uzené kosti Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

26
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
14
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
13
Vídeňské ořechové rohlíčky
Vídeňské ořechové…
13
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka se sójovým masem
Polévka se sójovým masem
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu -…
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
  • Recepty.cz
  • Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact