• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

autor: Kubajs83
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 1
      kg uzené kosti
    • 4
      l voda
    • 10
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks cibule středně velké
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      dl ocet
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 500
      g fazole ve slaném nálevu
    • 3
      lžička sůl
    • 500
      ml mléko nízkotučné
    • 2
      ks česnek stroužky né hlavy :D

Postup přípravy receptu

1
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až bude maso krásně odpadat.
2
Do většího hrnce (5 l) dáme 4 lžíce oleje, na kterém dozlatova orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme 3 lžíce hladké mouky, krátce zarestujeme a zalijeme 2 litry studené vody. Rozmíchame metličkou a pomalu přivedeme k varu. Povaříme 10 minut na mírném ohni, přidáme zcezené fazole, česnek, ocet a hotový zcezený uzený vývar.
3
Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Vlijeme mléko, cukr a podle chuti osolíme, opepříme. Každý si může docukrovat i dokyselit podle své chuti, já osobně dávám přednost silnějším chutím. Celou polévku ještě přivedeme k varu, 5 minut provaříme a můžeme servírovat, nejlépe s chlebem. Celý recept je trošku pracnější, nicméně stojí za to. Ať vám chutná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Placičky z bílých fazolí

Placičky z bílých fazolí

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z fazolí a hub s topinkami

Polévka z fazolí a hub s topinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kubajs83 | 23. 10. 2015 16:00

    Ano to vim ze je tuk nositelem chuti, a taky vim ze se v nem rozkladaji vitaminy a jine dulezite latky. Mleko volim proto, protoze si myslim ze je tam uz dost tuku, jelikoz je tam tuk v zakladu a taky v uzenem vyvaru.

  • Tereza | 23. 10. 2015 08:26

    A proč ty hrůzy tady vůbec čtete? Jestli se tak dlouho živíte vařením, tak byste měl vědět, že tuk je nositelem chuti a jestli nahrazujete smetanu mlékem, tak debaty s vámi nejsou o ničem a jen jsem chodíte vířit vlny.

  • Jakub | 12. 10. 2015 17:47

    Mila pani, rajska polevka je rajska polevka, silna po chuti rajcat, dochucena octem a cukrem (citronem, medem, take doporucuju vyzkouset do ni rozmixovat listky cerstve bazalky, mnoztvi se nemusite vubec bat), ale cesnek, to uz je trosku gastro po*no. Obrazek se priznam ze je zkopirovany z internetu, chtel jsem tady napsat taky alespon jeden recept, kdyz tady musim cist ty hruzy. A proto jsem ho tady napsal z hlavy, tak jak si ho pamatuju z prace. Varenim se zivim uz pres 16 let, snazim se doma varit trochu jinak nez v praci, proto to mleko misto smetany. Nicmene ve vsi slusnosti,jsem si naprosto jisty ze cesnek do me polevky patri rozhodne vice nez do vasi, uz jen proto ze tam jsou dva strouzky na zhruba 4l polevky?

  • Zdena | 16. 9. 2015 07:43

    Jak můžete zkritizovat česnek v rajské polévce, když ho sám použijete do polévky kde je také cukr, ocet, bobkový list, nové koření? Já bych třeba nízkotučné mléko do polévky nikdy nedala a nemám nic proti vašemu stravovaní. Foto u receptu ani neodpovídá skutečnosti, protože je zkopírované ze stránek ZdravaVarecka.cz , Fazolová bílá polévka a tam na rozdíl od nízkotučného mléka použily smetanu a uzené maso není uzené maso nýbrž slanina, takže to považuji jako podvod na uživatele.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Mléko nízkotučné Nové koření Ocet Olej Pepř celý Sůl Uzené kosti Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

66
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
60
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
36
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Módní expertka Ina T. si vzala na paškál nové dresy ligistů: Slavia líbivá i »v savu« a...  První titul pro Baník!

Módní expertka Ina T. si vzala na paškál nové dresy ligistů: Slavia líbivá i »v savu« a... První titul pro Baník!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka se sójovým masem
Polévka se sójovým masem
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu -…
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
  • Recepty.cz
  • Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact