Pokud ji ještě neznáte, pak musíte vyzkoušet báječnou římskou polévku s vejcem – Stracciatellu. Do kuřecího vývaru patří i hrášek, špenát i pořádná dávka bylinek. Nejen, že vás skvěle zasytí, ale i zahřeje.
Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmezán nebo pecorino, jemně osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a zahustěte dětskou krupičkou. Důkladně promíchejte.
3
Ochutnejte vývar, případně ho ještě dosolte. Přidejte nastrouhaný česnek. Můžete přidat také kurkumu.
V této fázi můžete mít polévku připravenou předem a teprve před servírováním přikročit k zelenině. Hodí se sem petrželka, pažitka, baby špenát, mango, kadeřávek... anebo také hrášek, může být samozřejmě mražený.
5
Do vývaru vlijte vaječnou směs. Míchejte podle toho, jak chcete kousky velké.
6
Mírně povařte. Při servírování můžete zakápnout olivovým olejem a posypat lístky bylinek.