• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka Stracciatella alla romana
Napište svůj komentář k receptu

Polévka Stracciatella alla romana

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
Polévka Stracciatella alla romana
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pokud ji ještě neznáte, pak musíte vyzkoušet báječnou římskou polévku s vejcem – Stracciatellu. Do kuřecího vývaru patří i hrášek, špenát i pořádná dávka bylinek. Nejen, že vás skvěle zasytí, ale i zahřeje.

Suroviny

3 porce
    • 1
      l kuřecí vývar
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,25
      lžička kurkuma
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 30
      g parmazán nebo pecorina
    • 2
      lžíce dětská krupice
    • muškátový oříšek strouhaný
    • pažitka
    • 2
      hrst hrách mražený
    • baby špenát nebo kadeřávek
    • olivový olej k servírování

Postup přípravy receptu

1
Hotový vývar vlijte do hrnce a začněte hřát. Trochu ho osolte.

RADA: Jak na poctivý domácí vývar?

2
Připravte si vložku do polévky: Rozklepněte do misky vajíčka, přistrouhejte parmezán nebo pecorino, jemně osolte, opepřete, nastrouhejte muškátový oříšek a zahustěte dětskou krupičkou. Důkladně promíchejte.
3
Ochutnejte vývar, případně ho ještě dosolte. Přidejte nastrouhaný česnek. Můžete přidat také kurkumu.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
V této fázi můžete mít polévku připravenou předem a teprve před servírováním přikročit k zelenině. Hodí se sem petrželka, pažitka, baby špenát, mango, kadeřávek... anebo také hrášek, může být samozřejmě mražený.
5
Do vývaru vlijte vaječnou směs. Míchejte podle toho, jak chcete kousky velké.
6
Mírně povařte. Při servírování můžete zakápnout olivovým olejem a posypat lístky bylinek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Vývar se slaninou a fazolemi

Vývar se slaninou a fazolemi

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Dopolední svačina Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Česnek Dětská krupice Hrách Kuřecí vývar Kurkuma Muškátový oříšek Olivový olej Parmazán Pažitka Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Rychlá čína

Rychlá čína

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

487
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
65
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou
57
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…
56
Hybridní sushi
Hybridní sushi
50
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)
Polévka s rychlými játrovými nočky …
Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka s uzenými žebry a kroupami
Polévka se sójovým masem
Polévka se sójovým masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z černých fazolí a kokosu
Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Polévka z čerstvého špenátu -…
  • Recepty.cz
  • Polévka Stracciatella alla romana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact