• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka s taveným sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Polévka s taveným sýrem

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka s taveným sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      l voda
    • 2
      ks brambory větší
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks tavený sýr větší - s příchutí
    • světlá jíška nebo tuk a mouku na jíšku
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • vegeta
    • sůl
    • petrželová nať nebo pažitka

Postup přípravy receptu

1
Na kostičky nakrájené brambory a mrkev uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do poloměkka, přidáme předem usmaženou jíšku a vegetu a dovaříme do měkka.
2
Mezitím v kastrůlku na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme tavené sýry v troše teplé vody, přidáme do hotové polévky a dobře promícháme.
3
Okořeníme sekanou petrželkou nebo pažitkou a dosolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celer s taveným šunkovým sýrem

Celer s taveným šunkovým sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Brokolicová polévka se sýrem a slaninou

Brokolicová polévka se sýrem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 8. 2. 2006 15:37

    Pro Lenku-tavený sýr je v receptu schválně, protože jeho příchuť (já používám s příchutí šunky) dodá polévce tu správnou chuť, ( jak už ostatně píše p. Zdena) - je pak hezky krémová a voňavá. Takže dát místo něj tvrdý sýr nedoporučuju.Jinak mě se taveňák líp rozpouští takto, zkoušela jsem ho rozpustit přímo,ale zůstaly kousky a ty já nerada :-) .

  • marie krejzarova | 7. 2. 2006 19:03

    Já vařím polévku plesnivku ,skoro to samé ,ale dávám tam nivu.Je to pikantnější.

  • Tereza Jarčušková | 7. 2. 2006 14:00

    Lenka, lepší je tavený syr, ten tvrdý sa vám tak jemne a rýchlo nerozpustí, pričom ak bude mať málo tuku, nerozpustí sa jemne vôbec. A syry s vysokým obsahom tuku sú drahšie. Do polievky sa skutočne hodí tavený syr, uvarte podľa receptu, uvidíte, že to je lepšie ochutené ako tvrdým syrom.

  • Zdena z JM | 7. 2. 2006 13:53

    Taveným sýrem ochucuji občas i jiné polévky např.zeleninovou nebo i obyčejný vývar.Dodá polévce výbornou chuť.Já jej přidám rovnou do vařící polévky a rozkvedlám kvedlačkou.I tak se rozpustí.

  • Lenka K. | 7. 2. 2006 13:27

    Recept vypadá velmi lákavě, jen mám jednu otázku. Šel by nahradit tavený sýr strouhaným tvrdým? Snad by se dobře rozpustil, kdyby byl tučnější. Prosím, poraďte. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Mrkev Nové koření Petrželová nať Sůl Světlá jíška Tavený sýr Vegeta Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

76
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Blesk.cz Vladimír Polívka šokoval fanynky: Radikální proměna

Vladimír Polívka šokoval fanynky: Radikální proměna

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

  • Recepty.cz
  • Polévka s taveným sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact