Na kostičky nakrájené brambory a mrkev uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do poloměkka, přidáme předem usmaženou jíšku a vegetu a dovaříme do měkka.
2
Mezitím v kastrůlku na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme tavené sýry v troše teplé vody, přidáme do hotové polévky a dobře promícháme.
3
Okořeníme sekanou petrželkou nebo pažitkou a dosolíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|8. 2. 2006 15:37
Pro Lenku-tavený sýr je v receptu schválně, protože jeho příchuť (já používám s příchutí šunky) dodá polévce tu správnou chuť, ( jak už ostatně píše p. Zdena) - je pak hezky krémová a voňavá. Takže dát místo něj tvrdý sýr nedoporučuju.Jinak mě se taveňák líp rozpouští takto, zkoušela jsem ho rozpustit přímo,ale zůstaly kousky a ty já nerada :-) .
marie krejzarova
|7. 2. 2006 19:03
Já vařím polévku plesnivku ,skoro to samé ,ale dávám tam nivu.Je to pikantnější.
Tereza Jarčušková
|7. 2. 2006 14:00
Lenka, lepší je tavený syr, ten tvrdý sa vám tak jemne a rýchlo nerozpustí, pričom ak bude mať málo tuku, nerozpustí sa jemne vôbec. A syry s vysokým obsahom tuku sú drahšie. Do polievky sa skutočne hodí tavený syr, uvarte podľa receptu, uvidíte, že to je lepšie ochutené ako tvrdým syrom.
Zdena z JM
|7. 2. 2006 13:53
Taveným sýrem ochucuji občas i jiné polévky např.zeleninovou nebo i obyčejný vývar.Dodá polévce výbornou chuť.Já jej přidám rovnou do vařící polévky a rozkvedlám kvedlačkou.I tak se rozpustí.
Lenka K.
|7. 2. 2006 13:27
Recept vypadá velmi lákavě, jen mám jednu otázku. Šel by nahradit tavený sýr strouhaným tvrdým? Snad by se dobře rozpustil, kdyby byl tučnější. Prosím, poraďte. Děkuji.