• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka s taveným sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Polévka s taveným sýrem

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka s taveným sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      l voda
    • 2
      ks brambory větší
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks tavený sýr větší - s příchutí
    • světlá jíška nebo tuk a mouku na jíšku
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • vegeta
    • sůl
    • petrželová nať nebo pažitka

Postup přípravy receptu

1
Na kostičky nakrájené brambory a mrkev uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do poloměkka, přidáme předem usmaženou jíšku a vegetu a dovaříme do měkka.
2
Mezitím v kastrůlku na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme tavené sýry v troše teplé vody, přidáme do hotové polévky a dobře promícháme.
3
Okořeníme sekanou petrželkou nebo pažitkou a dosolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celer s taveným šunkovým sýrem

Celer s taveným šunkovým sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Brokolicová polévka se sýrem a slaninou

Brokolicová polévka se sýrem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 8. 2. 2006 15:37

    Pro Lenku-tavený sýr je v receptu schválně, protože jeho příchuť (já používám s příchutí šunky) dodá polévce tu správnou chuť, ( jak už ostatně píše p. Zdena) - je pak hezky krémová a voňavá. Takže dát místo něj tvrdý sýr nedoporučuju.Jinak mě se taveňák líp rozpouští takto, zkoušela jsem ho rozpustit přímo,ale zůstaly kousky a ty já nerada :-) .

  • marie krejzarova | 7. 2. 2006 19:03

    Já vařím polévku plesnivku ,skoro to samé ,ale dávám tam nivu.Je to pikantnější.

  • Tereza Jarčušková | 7. 2. 2006 14:00

    Lenka, lepší je tavený syr, ten tvrdý sa vám tak jemne a rýchlo nerozpustí, pričom ak bude mať málo tuku, nerozpustí sa jemne vôbec. A syry s vysokým obsahom tuku sú drahšie. Do polievky sa skutočne hodí tavený syr, uvarte podľa receptu, uvidíte, že to je lepšie ochutené ako tvrdým syrom.

  • Zdena z JM | 7. 2. 2006 13:53

    Taveným sýrem ochucuji občas i jiné polévky např.zeleninovou nebo i obyčejný vývar.Dodá polévce výbornou chuť.Já jej přidám rovnou do vařící polévky a rozkvedlám kvedlačkou.I tak se rozpustí.

  • Lenka K. | 7. 2. 2006 13:27

    Recept vypadá velmi lákavě, jen mám jednu otázku. Šel by nahradit tavený sýr strouhaným tvrdým? Snad by se dobře rozpustil, kdyby byl tučnější. Prosím, poraďte. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Mrkev Nové koření Petrželová nať Sůl Světlá jíška Tavený sýr Vegeta Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

200
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
101
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
74
Houbový guláš
Houbový guláš
60
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
57
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Polévka s taveným sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact