Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme ve středně velkém hrnci, na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou nivu, kterou necháme rozpustit, mezitím uvaříme hrášek (POZOR, vodu z hrášku nevylíváme a osolíme špetkou soli). Do hrnce s cibulí a nivou přidáme mléko. Uvařený hrášek dáme stranou a vývar (250 ml) přidáme do hrnce. Chvíli povaříme. Uvařený hrášek přidáme do hrnce a všechno rozmixujeme, můžeme osolit podle chuti, ale bujón je už dost slaný.
2
K polévce jsou výborné osmažené, na drobno nakrájené rohlíky, či housky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hospodyňka
|9. 10. 2006 08:44
Recept jsem zkoušela ale musím říct že nepatří k tomu nejlepšímu co jsem jedla. Rozmixovanou polévku doporučuji ještě přecedit a pokud nejste vyloženě milovníci Nivy, asi je lepší příště uvařit prostě hráškový krém.