Květák rozdělený na růžičky opereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Přelijeme přes síto a vodu, ve které se květák vařil, zahustíme světle hnědou jíškou (jíšku uděláme z 50 g másla a 50 g hladké mouky, na pánvičce za stálého míchání). Uvařený květák jemně rozsekáme a 1/3 květáku dáme do zahuštěné polévky. Ze zbylého květáku, smíchaného s vejcem, máslem a strouhankou, připravíme knedlíčky. Těsto, mělo by být trochu tužší (když není, přidáme trošku strouhanky), řádně promícháme a tvoříme malé knedlíčky (lžičkou a dotvarujeme rukou), které povaříme v polévce zhruba 5 minut. Polévku ochutíme jemně nasekanou petrželovou natí a květem nebo muškátový oříškem, jehož potřebné malé množství nastrouháme přes jemné struhadlo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ludee
|9. 11. 2010 23:02
Uvaril jsem jenom jednou a to staci kdo ma rad kvetak je mnoho dalsich zpusobu jak si pripravit chutne jidlo, Zavarka je citit strouhankou a vse to kazi .. nedoporucuji....