• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Polévka s játrovými nudlemi
Napište svůj komentář k receptu

Polévka s játrovými nudlemi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka s játrovými nudlemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l vývar čirý
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      lžíce minerální voda
    • 50
      g drůbeží játra
    • 1
      špetka pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Mouku, vejce, 1/4 lžičky soli, muškátový oříšek a minerálku zpracujeme na řidší hladké těsto. Játra omyjeme, osušíme, očistíme a rozšleháme na pyré. Zahněteme je do těsta, které pak necháme asi hodinu odležet. Osolenou vodu přivedeme k varu. Postupně si rozložíme vždy část játrové hmoty na zvlhčené prkénko. Dlouhým nožem pak ukrajujeme tenké proužky těsta do vroucí vody.
2
Když nudle vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na síto, propláchneme studenou vodu a necháme okapat. Potom přivedeme k varu vývar z kostky. Osolíme, opepříme a nudle v ní necháme prohřát. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Polévku s játrovými nudlemi rozdělíme do talířů a posypeme petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Polévka s rychlými játrovými nočky …

Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.

Polévka s játrovými knedlíky podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mmm | 5. 3. 2013 12:56

    tohle dělám bez mouky a přes haluškové sítko, nejsou to sice nudle a takové kapání ale myslím že to vyjde nastejno :-)

  • Alena Růž. | 8. 2. 2013 22:07

    Máš pravdu, uvařit v polévce, tak je to dobře.

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 2. 2011 15:05

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 7. 2. 2011 22:06

    Nejedná se o 3/4 litru?

  • Di - | 11. 2. 2009 15:04

    Je to asi tak, ale já dám přednost tomu, že vařící se játrová zavářka přidá vývaru na chuti.

  • Gábina H | 11. 2. 2009 12:10

    Asi aby byl vývar čirý

  • Miroslava Severová | 11. 2. 2009 11:00

    A nešlo by ty nudle vařit přímo hned ve vývaru a nechat je tam? Uvařit ve vodě, vytáhnou a ještě propláchnout ? Jaký to má význam. Ráda se nechám poučit. Já takovou zavářku dělám na rovném struhadle - velké okaté, to si položím přes hrnec (jakoby rubem nahoru) a lžicí hmotu protlačuji přímo do vývaru. Je to takové jako strouhání ale játrové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drůbeží játra Hladká mouka Minerální voda Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželka Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Sacher dort

Sacher dort

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
14
Salát s krevetami a exotickým ovocem
Salát s krevetami a…
13
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové…
13
Pomerančový džem (marmeláda)
Pomerančový džem …

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Polévka s červenou řepou
Polévka s červenou řepou
Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou
Polévka s játrovými knedlíčky a…
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle…
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s knedlíčky wonton
Polévka s knedlíčky wonton
Polévka s nivou a klobásou
Polévka s nivou a klobásou
  • Recepty.cz
  • Polévka s játrovými nudlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact