• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      plátek celer asi 1 cm
    • 1
      ks petržel
    • 1
      hrst pažitka
    • sůl
  • knedlíčky
    • 200
      g kuřecí játra
    • 50
      g máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      plátek muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem. Přimíchejte vejce i koření, podle chuti osolte a opepřete. Nyní postupně přidávejte strouhanku, až bude hmota dostatečně hustá. Malé knedlíčky tvarujte rukama nebo dvěma lžičkami. Uvařte je ve vroucí vodě, asi 5 minut, a poté vyjměte.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad

2
Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj očištěnou a pokrájenou mrkev, celer, kořenovou petržel asi 10 minut povařte, podle potřeby dosolte. Do talíře připravte knedlíčky a přelijte je horkou polévkou. Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.

RADA: Pocitvý domácí vývar podle šéfkuchařů

3
"Tento a další recepty najdete v listopadovém čísle časopisu F.O.O.D."

RADA: Předplaťte si F.O.O.D., ať vám už nic neuteče

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drůbeží polévka

Drůbeží polévka

Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kuřecí vývar Knedlíčky & noky a kapání
Leden Únor Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Drůbeží vývar Kuřecí játra Majoránka Máslo Mrkev Muškátový oříšek Pažitka Pepř mletý Petržel Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

61
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
34
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
12
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Kuličková polévka
Kuličková polévka
11
Cibulovo-česnekové plátky
Cibulovo-česnekové plátky

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Polévka Puebla
Polévka Puebla
Polévka s červenou řepou
Polévka s červenou řepou
Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou
Polévka s játrovými knedlíčky a…
Polévka s játrovými nudlemi
Polévka s játrovými nudlemi
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s kapustou, celerem a fenyklem
Polévka s knedlíčky wonton
Polévka s knedlíčky wonton
  • Recepty.cz
  • Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact