Do hrnce nalijeme vodu, vložíme křídla, mrkev, celer, petržel, bobkový list, hřebíček a dostatečně osolíme. Vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl. Poté změklou zeleninu pokrájíme, přidáme hrášek, kukuřici a již uvařené vlasové nudle. Okořeníme pepřem a vlijeme rozšlehaný bílek a 1 minutu provaříme. Na talíři posypeme polévku petrželovou natí a hojně sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
otakar pospišil
|10. 4. 2010 22:49
Jako optimální se mi jeví kupovat tzv. kuřecí skelety. Stojí kolem 24Kč/kg. Je na nich masa dost. Pozor - někdy prodávají kuřecí "prdelky". Ty jsou strašně tučné.Výhodou skeletů je, že po obrání se na nich dobře přiživí i náš pes a kočky.Pokud není všechna zelenina k dispozici, tak použiji klidně mraženou směs, jen ten celer ale musí být syrový.
englicka marketa
|8. 12. 2006 15:35
vše je podle strávníků a koření dle chuti,které máme všichni jiné:o)))))
Jana Kutačová
|7. 12. 2006 22:19
Je to dost nepřesný recept co se týče poměru kolik čeho k čemu...Např.:kolik křídel,v jakém poměru zeleninu,kolik koření....Nevím,ale jako začátečník bych měla velký problém..o)
Anonym
|7. 12. 2006 20:02
Musí být jen ty křídla? nebo mohu použít stehýnka?
englicka marketa
|7. 12. 2006 13:46
jak kdo chce:o))já je většinou nechávám v celku.
Magda
|7. 12. 2006 10:34
Ty kuřecí křídla neobereme? Necháme tak, pak vytahujeme rukama a obíráme? Nebo to jen vypadlo z textu?