• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka Gazpacho
Napište svůj komentář k receptu

Polévka Gazpacho

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 145 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
7fotografií
Nahrát fotku
 

Polévka Gazpacho je tradiční španělská polévka plná rajčat, paprik, okurek cibule a česneku a bylinek. Podává se zásadně zastudena. Tato rychlá a osvěžující polévka vás mile překvapí!

Suroviny

4 porce
    • 500
      g rajčata
    • 0,50
      ks okurka salátová oloupaná
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks zelená paprika
    • 0,50
      ks cibule menší
    • 1
      stroužek česnek
    • 30
      g ciabatta nebo jiné bílé pečivo
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 4
      lžíce extra panenský olivový olej k servírování
    • bazalka nebo petržel
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájejte, okurku oloupejte a také nakrájejte na kousky, stejně tak papriky, cibuli, česnek, pečivo a bylinky. Osolte, přidejte ocet a olivový olej. Rukama promačkejte a nechte cca dvě hodinky odpočívat v lednici.

RADA: Jak na krájení cibule

2
Vše důkladně promixujte dokud nevznikne hladká konzistence. Poté v případě potřeby dosolte, dochuťte a případně zřeďte trochou ledové vody. Poté ještě celý proces mixování zopakujte.
3
Servírujte ideálně do nachlazených talířů či skleniček, pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvě mletým pepřem a bylinkami.

RADA: Jak uchovávat česnek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Červený vinný ocet Česnek Ciabatta Cibule Extra panenský olivový olej Okurka salátová Pepř mletý Rajčata Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
17
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
13
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Standa Hložek oživil dávno zapomenutou píseň ze Slunce, seno… Po 36 letech

Standa Hložek oživil dávno zapomenutou píseň ze Slunce, seno… Po 36 letech

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Polévka česká "veverka"
Polévka česká "veverka"
Polévka dashi
Polévka dashi
Polévka do posilovny
Polévka do posilovny
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka ledvinková
Polévka ledvinková
Polévka Machi
Polévka Machi
  • Recepty.cz
  • Polévka Gazpacho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact