• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka Gazpacho
Napište svůj komentář k receptu

Polévka Gazpacho

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 145 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
7fotografií
Nahrát fotku
 

Polévka Gazpacho je tradiční španělská polévka plná rajčat, paprik, okurek cibule a česneku a bylinek. Podává se zásadně zastudena. Tato rychlá a osvěžující polévka vás mile překvapí!

Suroviny

4 porce
    • 500
      g rajčata
    • 0,50
      ks okurka salátová oloupaná
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks zelená paprika
    • 0,50
      ks cibule menší
    • 1
      stroužek česnek
    • 30
      g ciabatta nebo jiné bílé pečivo
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 4
      lžíce extra panenský olivový olej k servírování
    • bazalka nebo petržel
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájejte, okurku oloupejte a také nakrájejte na kousky, stejně tak papriky, cibuli, česnek, pečivo a bylinky. Osolte, přidejte ocet a olivový olej. Rukama promačkejte a nechte cca dvě hodinky odpočívat v lednici.

RADA: Jak na krájení cibule

2
Vše důkladně promixujte dokud nevznikne hladká konzistence. Poté v případě potřeby dosolte, dochuťte a případně zřeďte trochou ledové vody. Poté ještě celý proces mixování zopakujte.
3
Servírujte ideálně do nachlazených talířů či skleniček, pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvě mletým pepřem a bylinkami.

RADA: Jak uchovávat česnek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Červený vinný ocet Česnek Ciabatta Cibule Extra panenský olivový olej Okurka salátová Pepř mletý Rajčata Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

152
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
59
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Jogurtové řezy
Jogurtové řezy
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Dominika Myslivcová (31) hvězdou Playboye: Přiznala nový vztah!

Dominika Myslivcová (31) hvězdou Playboye: Přiznala nový vztah!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Polévka česká "veverka"
Polévka česká "veverka"
Polévka dashi
Polévka dashi
Polévka do posilovny
Polévka do posilovny
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka ledvinková
Polévka ledvinková
Polévka Machi
Polévka Machi
  • Recepty.cz
  • Polévka Gazpacho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact