• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Polévka Gazpacho
Napište svůj komentář k receptu

Polévka Gazpacho

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 145 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
7fotografií
Nahrát fotku
 

Polévka Gazpacho je tradiční španělská polévka plná rajčat, paprik, okurek cibule a česneku a bylinek. Podává se zásadně zastudena. Tato rychlá a osvěžující polévka vás mile překvapí!

Suroviny

4 porce
    • 500
      g rajčata
    • 0,50
      ks okurka salátová oloupaná
    • 0,50
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks zelená paprika
    • 0,50
      ks cibule menší
    • 1
      stroužek česnek
    • 30
      g ciabatta nebo jiné bílé pečivo
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 4
      lžíce extra panenský olivový olej k servírování
    • bazalka nebo petržel
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájejte, okurku oloupejte a také nakrájejte na kousky, stejně tak papriky, cibuli, česnek, pečivo a bylinky. Osolte, přidejte ocet a olivový olej. Rukama promačkejte a nechte cca dvě hodinky odpočívat v lednici.

RADA: Jak na krájení cibule

2
Vše důkladně promixujte dokud nevznikne hladká konzistence. Poté v případě potřeby dosolte, dochuťte a případně zřeďte trochou ledové vody. Poté ještě celý proces mixování zopakujte.
3
Servírujte ideálně do nachlazených talířů či skleniček, pokapejte olivovým olejem a posypte čerstvě mletým pepřem a bylinkami.

RADA: Jak uchovávat česnek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Červený vinný ocet Česnek Ciabatta Cibule Extra panenský olivový olej Okurka salátová Pepř mletý Rajčata Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

42
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
18
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
18
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Polévka česká "veverka"
Polévka česká "veverka"
Polévka dashi
Polévka dashi
Polévka do posilovny
Polévka do posilovny
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka ledvinková
Polévka ledvinková
Polévka Machi
Polévka Machi
  • Recepty.cz
  • Polévka Gazpacho
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact