Výborná polévka....ja jsem jíšku hned zalila vodou a v ní nechala uvařit čočku a zelí jsem přidala nakonec:)
Vynikající! Kombinaci čočka-zelí jsem dělala poprvé, takže jsem nadšena o to víc. Když jsem vařila čočku a zelí, šoupla jsem tam navíc bobkový list a špetku drceného kmínu. 1.
Přiznám se,že jsem zapomněla na smetanu,přidala zbylé klobásky ze Silvestra a nakonec zjemnila polévku trochou mléka.Zelí tam patří kyselé a celkový dojem byl úchvatný.Moc jsme si všichni pochutnali.:o)
Mám za to, že se jedná o kysané zelí... i vzhledem k poznámce, že se má propláchnout.
Marcelo Slamdecková - "Cibuli zpěníme na oleji přidáme mouku, lžičku pálivé papriky a 3 lžičky sladké papriky".
Postup na paprikovou jíšku je v receptu uveden. "Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mouku ...
Marcelko, vždyť to v tom receptu je napsané - prostě děláte jíšku jako obvykle, ale navíc do ní přidáte mletou papriku. Já nejdřív na tuku zpěním vlastní papriku a pak teprve přidám mouku. Ale musíte dát pozor - pokud použijete tuto variantu, tak tu papriku zpěnit jen opravdu krátce - jinak se Vám spálí a jíška nebude stát za nic. Tak přeji ať se Vám to povede!
jak udelam paprikovou jisku????Take jsem jedla podobnou polevku s fazoli zelim a houbama.Vari to nas znamy na vanoce.,Vyborne
Mam podobny recept na kysane zeli s fazoli, postup je stejny, rada bych zkusila i tu vasi cocku. Mate na mysli kysane zeli, v receptu to neni napsane?