Ve větším hrnci si uvaříme 1 litr zeleninového vývaru. Pokud pospícháte do práce na odpolední šichtu, klidně ho udělejte ze zeleninového bujónu.
2
Na pánvi nasucho osmažíme ovesné vločky a to tak, aby jenom lehce zhnědly. Po ztmavnutí vločky nasypeme do vývaru. Při tomto kroku je třeba postupovat opatrně, rozpálené vločky mohou silně rozbublat vařící vývar.
3
Pánev vytřeme papírovou utěrkou. Hlavně prosím vás neumývat! To byste tu pánev pak mohli škrábnou do koše, jak by se zkroutila. Na čisté pánvi rozpálíme dva oříšky sádla, popř. olej. Na něm osmažíme cibulku do sklovatěla a rozdrobíme droždí. Smažíme tak, až začnou silně vonět po celém domě. Většinou je to asi 2 minuty. Pak vlijeme mléko a pouze převaříme. Tento základ vlijeme do vývaru s vločkami.
4
Nakonec dosolíme a opepříme podle chuti a přidáme majoránku podle chuti. Samozřejmě majoránku rozmělníme mezi dlaněmi.