ks
kuřecí prsa
menší nebo zbytek pečeného kuřete bez kůže
3
lžíce
podravka
1
l
voda
1
ks
cibule
velká
3
ks
brambory
větší
2
ks
mrkev
může být i 1 petržel a kousek celeru
olej
1
špetka
sůl
3
ks
nové koření
kuličky
2
ks
bobkový list
3
ks
pepř celý
kuličky
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí prsa uvaříme v asi litru vody se třemi lžícemi Podravky.
2
Na trošce oleje orestujeme cibuli, až začne zlátnout, přidáme pokrájené brambory a mrkev (popř. i petržel a celer). Osolíme, zalijeme trochou vody a dusíme s novým kořením, bobkovým listem a pepřem. Jakmile brambory a zelenina změknou, odstavíme a všechno (kromě bobkového listu) rozmixujeme. Kuřecí prsa pokrájíme na malé kousky a polovinu vložíme do rozmixované kaše a ještě jednou promixujeme. Přilijeme vývar z kuřete, vložíme zbytek masa, popř. trochu rozředíme a můžeme zjemnit trochou smetany.
3
Polévka je dobrá, hustá a chutí opravdu připomíná svíčkovou.