V troubě pečené kuličky z mletého hovězího masa, ochuceného nadrobno nasekanou jarní cibulkou a petrželkou, podávané s pečenou brokolicí a kaší z kukuřičné polenty, zjemněnou máslem a parmazánem.
Maso dejte do mísy, přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku a petrželku, směs osolte, opepřete, přidejte vejce a 3 lžíce polenty na zahuštění. Směs zpracujte rukama, podle potřeby přidejte ještě trochu polenty a vlhkýma rukama tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.
Brokolici rozeberte na růžičky, ty větší rozkrojte, v míse ji smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Na posledních 10 minut ji přidejte na plech k masovým koulím.
3
Polentu odměřte do hrnku a vsypte do rendlíku, zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile se polenta začne vařit, půjde to rychle – stáhněte plamen a míchejte do zhoustnutí. Je-li kaše příliš hustá, přidejte trochu horké vody a dobře rozmíchejte. Nakonec přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. Dobře promíchejte a podle chuti dosolte. Rozdělte na talíře, přidejte masové koule, pečenou brokolici a vše zasypejte zbylým parmazánem.