Jednoduchá a originální večeře, kterou si jistě všichni oblíbí - to je polentová kaše doplněná o chutné romanesco, křupavou slaninku a cherry rajčata. Nesmí chybět ani sýr feta na dozdobení.
Romanesco rozeberte na růžičky a ve vroucí osolené vodě povařte asi 5 minut, poté sceďte a nechte okapat. Slaninu pokrájejte na proužky a dejte vyškvařit na pánev. Když začne pouštět tuk, přidejte romanesco a restujte, dokud slanina nebude křupavá a zelenina zlehka opečená.
V hluboké pánvi přiveďte k varu asi 1,5 litru vody. Postupně přisypávejte polentu a míchejte metličkou. Na mírném plameni a za stálého míchání vařte 5–10 minut, polenta bude postupně houstnout. Kaši osolte, vmíchejte do ní máslo pokrájené na kousky a parmazán. Polentu nandejte na talíře, přidejte romanesco se slaninou, pečená rajčata a nadrobený sýr feta.