Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme pokrájené maso, po chvilce protlak a za neustálého míchání restujeme, až se maso zatáhne. Pak podlijeme a přidámezbývající koření. Vaříme tak dlouho, až změkne i hovězí maso. Zelí mírně promyjeme, pokrájíme a vložíme do guláše.
2
Zahustíme jíškou rozmíchané s vodou s ohledem na to,že smetana zahustí rovněž. Přidáme prolisovaný česnek a necháme provařit. Dochutíme a zalijeme smetanou. Pak ještě zkontrolujeme a po přivedení k varu odstavíme.
Vynikající záležitost, vařila jsem ho včera, ať se rozloží chutě. Dala jsem 3 cibule, 3 lžíce protlaku, červené zelí, ale jen vepřové maso a zakysanou smetanu, jíšku nebylo třeba dát, smetana to krásně zahustila. Dávám za 1. Majka
...cibule jsem dal víc,vepřové maso jsem ke konci vaření spíš hledal :-D ,chuťově to ale nemělo chybu!Druhý den byl ještě lepší :-P ;-)
Vítězslav Čacký
|18. 2. 2011 10:17
Aby byl gulášek fakt dokonalý, tak platí pravidlo, že kolik masa, tolik cibule. Na kilo masa jedna cibule, no to musí teda být dobrota. Kdyby bylo cibule jako masa, tak nemusíte dávat hnusnou jíšku a máte to už zahuštěný.
Ctíra
|6. 12. 2007 18:53
Mů komentář se bude skládat ze dvou částí, a sice komentář samotnáho receptu a jakási reakce na komentáře ostatních. Víše uvedený recept sem osobně vyzkoušel a musím říci že pří závěrné konzumaci se mé chuťová pohárky dostávali do sedmého nebe. Tento recept nemá chybu a pan Josef bude zřejmě opravdový gurmán. Odvážnost zvoleného masa a precizní sladění všech ingrediencí posouvá tento pokrm do vyžších sfér! Tak a teď vyjádření ke komentářům. Přijde mi že myšlenkové pochody mnoha komentátorů jsou naprosto zcestné, jelikož se zde hádejí a pořát dokola polemizují o segedínu, aniž by si uvědomovaly že v názvu receptu se toto slovo vůbec nevyskytuje! Ba naopak autor záměrně zvolil svůj název tak aby bylo jasné že se jedná o originální a experimentální pokrm.
Jozef T.
|6. 12. 2007 17:42
Okrem sójovej omácky (1 lyzica toho vela nezmení) vsetko, aj 2 druhy mäsa.Napriek tomu si myslím, ze tu sa nikto neháda (pre p. Moniku), len sa vysvetluje, uvádza svoj názor a pod. To je jeden zomspôsobov, ako sa dá dozvediet viac.Takze nikto sa tu kvôli Segedínskemu gulásu neháda.
Monika
|6. 12. 2007 13:27
Ty jo tady to je docela ostrý,fakt bych nevěřila,že se lze pohádat kvůli segedínu.
Daniella O.
|6. 12. 2007 01:08
Pane Jozefe, Vy jste opravdu nekdy daval do Segedinu dva druhy masa, rajcatovy protlak , cesnek nebo sojovou omacku? Pokud ano, uz jste tedy nevaril Segedin. Pani Di ma naprostou pravdu, ze Segedinsky gulas obsahuje jine ingredience a pokud Vas opravdu tak zajima jake, staci si vyhledat zmineny nazev. Navic, kdyz o neco zadam napouzivam slova jako laskave napiste, ale prosim muzete napsat...?
Di
|5. 12. 2007 21:44
Pane Jozefe, proč bych měla být proti Vám? Ptal jste se a já Vám odpověděla. Pokud se Vám záporná odpověď nezamlouvá, neměl jste se raději ptát na nic. Jaké ingredience má podle maďarské babičky mé kamarádky obsahovat segedínský guláš, jsem už popsala. Nemyslím si, že by Maďaři dávali do segedínu například sojovou omáčku nebo rajčatový protlak. To ovšem neznamená, že tento recept zavrhuji, je to určitá variace, které se už ale od segedínu vzdaluje.
Jana T.
|5. 12. 2007 20:25
Pane Jozefe, já si myslím, že zde popsaný guláš a domnívám se , že může být velice chutný se přece jenom od Segenínského liší. Já dělám segedín téměř stejně, jak je popsaný mezi zdejšími recepty paní Ladou Kovářovou. Ani druhý zde uvedený Segedínský guláš maďarské babičky neobsahuje některé tady uvedené ingredience. Ono to bude asi tak, že kolik kuchařů a rodin, tolik různých úprav a chutí. Hlavně aby bylo dost dobrých a chutných receptů.
milena kubikova
|5. 12. 2007 16:51
pan krybus nie je mozne, ze ste omylom miesto tlacitka vlozit , stlacil vymazat? stalo sa mi to asi 2x a tiez som marne cakala na svoj prispevok........na tomto fore sme uz popisali takych hluposti a nikto ich nezcenzuroval, a ak ste mal nejake info k tomu receptu, tak si myslim, ze nebolo dovodu ho stopnut. skuste to prosim este raz.
Jozef T.
|5. 12. 2007 16:46
Pani Di, ak sa domnievate, ze Segedínsky gulás obsahuje iné ingrediencie, tak láskavo napíste aké. Tie, ktoré sú v tomto recepte sa presne zhodujú so vsetkými receptami, ktoré poznám (vcítane receptov od Madarov(-iek) zijúcich v zahranicí. Takze ako vzdy, ste proti mne, ale nemáte pravdu...
Lada Kovářová
|5. 12. 2007 15:27
Pne Krybusi, ať koukám, jak koukám, nikde váš zablokovaný příspěvek nevidím. Problém bude v odesílání příspěvků.
Kamil Krybus
|5. 12. 2007 14:40
Pane moderátore, opět jste můj příspěvek zablokoval. Nevím, co vás k tomu vede, alwe asi nechcete, aby lidi neměli všechny informace k danému receptu. Je to trapné!
Mirka Mikulaskova
|5. 12. 2007 03:34
Kysane zeli se zasadne NEPROPLACHUJE!!!To je uz pak o nicem.