Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto rozetřeme i do okrajů, aby nám při pečení rovnoměrně nabylo, pečeme v předehřáté troubě do růžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částěčně vychladnout, na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
2
Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit. Na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.
3
Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.
4
Vanilkové řezy můžeme nakonec dozdobit kakaem, skořicí, čokoládovými hoblinkami, ovocem...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Líza
|22. 9. 2016 10:56
Měla jsem upečený piškot na roládu který jsem víc upekla a tak se mi skorem lámal a nešel zamotat. Použila jsem na něj ten pudink se šlehačkou a kam se hrabe roláda dík moc
Marie
|16. 2. 2016 14:20
Rezy dopadly skvele a stejne tak chutnaji. Dekuji za recept a doporucuji.
Meredith
|30. 10. 2015 14:47
Ofico luxus :-*
Nikola
|1. 3. 2015 10:54
Naprosto výborný recept! Doporučuji posypat Grankem ;-)
Akorát teda jsem to dala do formy podle rozměrů nahoře a mám to celý takový placatější :-\ takže příště do menší.
Výborné. Má oblíbená kombinace je s kiwim a mandlemi.
Martina
|23. 8. 2014 20:29
Výborné!!!! :-* :-* :-*
Kat
|30. 5. 2014 10:32
Výborné řezy, měly veliký úspěch.
Simona Vozenilkova
|21. 2. 2014 19:10
Rezy byly skvele a nejvetsi radost jsem z nich mela ja, protoze kazdemu hned zachutnaly. Na sobotu uz se chladi dalsi plech pro pratele. Moc dekuji za recept, Simona.
Peťula Š.
|14. 2. 2014 11:46
Výborné!!!§§§§§ <:-)
Jitka
|10. 2. 2014 19:10
Vražedně jedlé řezy, které zvládne určitě každý. Po ochutnání jsme hned pochopili proč polárka.Chutná jako vanilková zmrzka, kterou jsem už fakt dlouho neměla.
Simona Vozenilkova
|31. 1. 2014 22:29
Rezy mam hotove, nic sloziteho to nebylo a zatim to vypada na dobry vyber. Zitra dam kazdopadne vedet jake jsou, musim udelat dojem a rezy mi to doufam usnadni. Zatim dekuji, Simona.