• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "POLÁRKA" vanilkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

"POLÁRKA" vanilkové řezy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 47
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
"POLÁRKA"  vanilkové řezy
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto (vyšší forma 22 x 36 cm)
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžička vanilkové aroma
    • 180
      g cukr krupice
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • tuk
  • Vanilková náplň
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink Dr. Oetker
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca 3 -
  • Smetanová vrstva
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33 %
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      ks vanilkový cukr Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto rozetřeme i do okrajů, aby nám při pečení rovnoměrně nabylo, pečeme v předehřáté troubě do růžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částěčně vychladnout, na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
2
Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit. Na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.
3
Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.
4
Vanilkové řezy můžeme nakonec dozdobit kakaem, skořicí, čokoládovými hoblinkami, ovocem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy s citronovou polevou

Vanilkové řezy s citronovou polevou

Vanilkove rohlicky X.

Vanilkove rohlicky X.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Líza | 22. 9. 2016 10:56

    Měla jsem upečený piškot na roládu který jsem víc upekla a tak se mi skorem lámal a nešel zamotat. Použila jsem na něj ten pudink se šlehačkou a kam se hrabe roláda :) dík moc :)

  • Marie | 16. 2. 2016 14:20

    Rezy dopadly skvele a stejne tak chutnaji. Dekuji za recept a doporucuji.

  • Meredith | 30. 10. 2015 14:47

    Ofico luxus :-*

  • Nikola | 1. 3. 2015 10:54

    Naprosto výborný recept! Doporučuji posypat Grankem ;-) Akorát teda jsem to dala do formy podle rozměrů nahoře a mám to celý takový placatější :-\ takže příště do menší.

  • storm.bringer | 16. 9. 2014 13:08

    Výborné. Má oblíbená kombinace je s kiwim a mandlemi.

  • Martina | 23. 8. 2014 20:29

    Výborné!!!! :-* :-* :-*

  • Kat | 30. 5. 2014 10:32

    Výborné řezy, měly veliký úspěch.

  • Simona Vozenilkova | 21. 2. 2014 19:10

    Rezy byly skvele a nejvetsi radost jsem z nich mela ja, protoze kazdemu hned zachutnaly. Na sobotu uz se chladi dalsi plech pro pratele. Moc dekuji za recept, Simona.

  • Peťula Š. | 14. 2. 2014 11:46

    Výborné!!!§§§§§ <:-)

  • Jitka | 10. 2. 2014 19:10

    Vražedně jedlé řezy, které zvládne určitě každý. Po ochutnání jsme hned pochopili proč polárka.Chutná jako vanilková zmrzka, kterou jsem už fakt dlouho neměla.

  • Simona Vozenilkova | 31. 1. 2014 22:29

    Rezy mam hotove, nic sloziteho to nebylo a zatim to vypada na dobry vyber. Zitra dam kazdopadne vedet jake jsou, musim udelat dojem a rezy mi to doufam usnadni. Zatim dekuji, Simona.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
29
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
28
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
24
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piknik" medové kuličky - kokosové
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)
"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy …
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku
"Pravé" Baileys
"Pravé" Baileys
"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
  • Recepty.cz
  • "POLÁRKA" vanilkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact