Tahle havajská specialita z marinovaného lososa, jarní cibulky, avokáda, okurky, rýže a exotického ovoce kumquat je krásně barevná, chutná i zdravá. Misku plnou dobrot můžete navíc obměňovat podle nálady a dostupných surovin.
Čerstvého lososa pokrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky a sezamového oleje. Nechte odpočívat v ledničce asi 3 hodiny nebo přes noc.
2
Kumquaty dobře omyjte, pokrájejte na tenká kolečeka a krátce nasucho opečte na pánvi, ovoce pustí šťávu a lehce zkaramelizuje. Nasekejte jarní cibulku, avokádo nakrájejte na plátky, salátovou okurku pokrájejte na kolečka.
3
Do misky dejte šálek uvařené sushi rýže a naskládejte na ni všechny připravené suroviny. Vše zasypte lžící černého sezamu.