• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pohřební guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pohřební guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohřební guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso hovězí, vepřové, drůbeží
    • 200
      g vepřová játra můžou být i hovězí
    • 0,50
      kg cibule
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce majoránka
    • 10
      lžíce mletá paprika
    • 2
      ks červené feferonky sušené
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka knorr aromat
    • 2
      lžíce instantní jíška tmavá
    • 1
      dl olivový olej na smažení
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo".
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu, cibule získá sladkou chuť!
3
Na osmaženou cibuli vložíme maso nakrájené na kostky - můžete smíchat vepřové a hovězí nebo jakékoliv drůbeží. Pokud smícháte drůbeží s hovězím či vepřovým, počítejte s tím, že se maso rozpadne (což ale nijak nevadí chuti).
4
Maso necháme zatáhnout a zalejeme kašičkou připravenou z kečupu, hořčice a sojovky. Promícháme, okořeníme hromadou papriky (pozor! paprika se nesmí smažit, aby nezhořkla), majoránkou a feferonkami (2 ks - hodně ostrý, 1 ks málo ostrý, můžete i vynechat).
5
Podlejeme vodou, dusíme, až maso změkne. Játra necháme zmrazit a nastrouháme na hrubém struhadle, jakmile je maso měkké přidáme ke guláši a povaříme cca 10 minut - guláš získá jednak "divokou" chuť, podobnou zvěřině, jednak se zahustí.
6
Pokud se vám zdá málo pikantní, dodělejte si zálivku kečup+hořčice+sojovka. Dohustíme jíškou na oblíbenou hustotu (my děláme hodně řídký), příp. dosolíme Knorr Aromatem.
7
Na talíři ozdobíme tenounkými kolečky cibule a cibuli dejte ještě do mističky zvlášť, ať si každý může "nandat".
8
Ideální příloha: čerstvý chleba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Poldiho zelný guláš

Poldiho zelný guláš

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal vaňhara | 3. 3. 2009 14:04

    Guláš mě nadchnul, taky mě dostala ta paprika, proto jsem při osmé lžíci přestal:). Po množství gulášů "na jedno brdo" konečně jeden skvělý nejen chutí, ale i názvem. Dokonce chutnal i sousedovi a to je frňůs!!!

  • Anonym | 8. 1. 2008 14:45

    tak tohle je opravdu pohřební guláš!!!:-) přesně, jak se vyjádřili ostatní 10 lžic! papriky mleté na půl kilo masa a tolik jiných ingrediencí!zbytečně přeplácané. a název pokrmů zbytečně morbidní.

  • Marsi | 7. 1. 2008 19:19

    Jo tak uz mi to jako blondyne doslo...nejprve to snim a pak mne pohrbi,pac mne z toho klepne...:-) no proti gustu zadny disputat,ale to asi zabije ta paprika,ne? Take majoranka uprostred vareni ztrati chut i vuni a prevalit to kecupem,neodsuzuji,ale tohle urcite nevyzkousim.

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:50

    Ja som myslela, že som Helenka sama, ale vidím, že nie. Keď som to prečítala, až ma zamrazilo. Prečo tan názov, veď pokrm môže byť dobrý.

  • Hela - | 7. 1. 2008 09:57

    Název pokrmu mě natolik opuzuje, že bych to nemohla uvařit, natož pozřít.

  • Marie H. | 7. 1. 2008 09:13

    Autor píše - hromadou papriky - tak to asi tak má být, ale pro nás by byl tento guláš nepoživatelný.Deset lžic jsou odhadem tak tři sáčky !

  • Šárka Tkáčová | 7. 1. 2008 08:23

    Zdá se mi 10 lžic sladké papriky dost hodně na 70 dg masa. Tak nevím....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Cibule Hořčice plnotučná Instantní jíška Kečup - jemný Knorr Aromat Majoránka Maso Mletá paprika Olivový olej Sojová omáčka Vepřová játra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

51
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
45
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Sára a Martin Donutilovi: Těžké začátky vztahu! Oba byli zadaní…

Sára a Martin Donutilovi: Těžké začátky vztahu! Oba byli zadaní…

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Pohřební guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact