• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Pohřební guláš
Napište svůj komentář k receptu

Pohřební guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohřební guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso hovězí, vepřové, drůbeží
    • 200
      g vepřová játra můžou být i hovězí
    • 0,50
      kg cibule
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce majoránka
    • 10
      lžíce mletá paprika
    • 2
      ks červené feferonky sušené
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka knorr aromat
    • 2
      lžíce instantní jíška tmavá
    • 1
      dl olivový olej na smažení
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo".
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu, cibule získá sladkou chuť!
3
Na osmaženou cibuli vložíme maso nakrájené na kostky - můžete smíchat vepřové a hovězí nebo jakékoliv drůbeží. Pokud smícháte drůbeží s hovězím či vepřovým, počítejte s tím, že se maso rozpadne (což ale nijak nevadí chuti).
4
Maso necháme zatáhnout a zalejeme kašičkou připravenou z kečupu, hořčice a sojovky. Promícháme, okořeníme hromadou papriky (pozor! paprika se nesmí smažit, aby nezhořkla), majoránkou a feferonkami (2 ks - hodně ostrý, 1 ks málo ostrý, můžete i vynechat).
5
Podlejeme vodou, dusíme, až maso změkne. Játra necháme zmrazit a nastrouháme na hrubém struhadle, jakmile je maso měkké přidáme ke guláši a povaříme cca 10 minut - guláš získá jednak "divokou" chuť, podobnou zvěřině, jednak se zahustí.
6
Pokud se vám zdá málo pikantní, dodělejte si zálivku kečup+hořčice+sojovka. Dohustíme jíškou na oblíbenou hustotu (my děláme hodně řídký), příp. dosolíme Knorr Aromatem.
7
Na talíři ozdobíme tenounkými kolečky cibule a cibuli dejte ještě do mističky zvlášť, ať si každý může "nandat".
8
Ideální příloha: čerstvý chleba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal vaňhara | 3. 3. 2009 14:04

    Guláš mě nadchnul, taky mě dostala ta paprika, proto jsem při osmé lžíci přestal:). Po množství gulášů "na jedno brdo" konečně jeden skvělý nejen chutí, ale i názvem. Dokonce chutnal i sousedovi a to je frňůs!!!

  • Anonym | 8. 1. 2008 14:45

    tak tohle je opravdu pohřební guláš!!!:-) přesně, jak se vyjádřili ostatní 10 lžic! papriky mleté na půl kilo masa a tolik jiných ingrediencí!zbytečně přeplácané. a název pokrmů zbytečně morbidní.

  • Marsi | 7. 1. 2008 19:19

    Jo tak uz mi to jako blondyne doslo...nejprve to snim a pak mne pohrbi,pac mne z toho klepne...:-) no proti gustu zadny disputat,ale to asi zabije ta paprika,ne? Take majoranka uprostred vareni ztrati chut i vuni a prevalit to kecupem,neodsuzuji,ale tohle urcite nevyzkousim.

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:50

    Ja som myslela, že som Helenka sama, ale vidím, že nie. Keď som to prečítala, až ma zamrazilo. Prečo tan názov, veď pokrm môže byť dobrý.

  • Hela - | 7. 1. 2008 09:57

    Název pokrmu mě natolik opuzuje, že bych to nemohla uvařit, natož pozřít.

  • Marie H. | 7. 1. 2008 09:13

    Autor píše - hromadou papriky - tak to asi tak má být, ale pro nás by byl tento guláš nepoživatelný.Deset lžic jsou odhadem tak tři sáčky !

  • Šárka Tkáčová | 7. 1. 2008 08:23

    Zdá se mi 10 lžic sladké papriky dost hodně na 70 dg masa. Tak nevím....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Cibule Hořčice plnotučná Instantní jíška Kečup - jemný Knorr Aromat Majoránka Maso Mletá paprika Olivový olej Sojová omáčka Vepřová játra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

150 minut
Bun bo Nam Bo

Bun bo Nam Bo

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

30 minut
Restovaná zelenina s kuřecím masem

Restovaná zelenina s kuřecím masem

20 minut
Banánové lívance s kokosem a mákem

Banánové lívance s kokosem a mákem

90 minut
Skvělý domácí kváskový chleba

Skvělý domácí kváskový chleba

50 minut
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

45 minut
Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

20 minut
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

60 minut
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Poslední sledované recepty

89
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
76
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
70
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
62
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
53
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Tvaroh, superpotravina našich babiček. Upečte z něj lahodný tvarožník nebo bábovku
Tvaroh, superpotravina našich babiček. Upečte z…
Jídlo podle čínského horoskopu: Jaké potraviny vám nejvíc prospějí a co si uvařit?
Jídlo podle čínského horoskopu: Jaké potraviny…
Znáte miso pastu? Tahle zázračná superpotravina je nejenom zdravá, ale skrývá v sobě i kouzlo umami
Znáte miso pastu? Tahle zázračná superpotravina…
Horkovzdušná fritéza: Dobrý pomocník, nebo nepotřebný spotřebič? Která jídla povznese a co nejde pozřít?
Horkovzdušná fritéza: Dobrý pomocník, nebo…
Dubajská čokoláda: Podrobný návod, jak ji vyrobit doma
Dubajská čokoláda: Podrobný návod, jak ji vyrobit…
AHA.cz Intimní přiznání Babiše: Žádný rozvod a milostný život s Monikou

Intimní přiznání Babiše: Žádný rozvod a milostný život s Monikou

Mimibazar 6 přírodních způsobů, jak se snadno a přirozeně zbavit zahlenění a s ním související rýmy a kašle

6 přírodních způsobů, jak se snadno a přirozeně zbavit zahlenění a s ním související rýmy a kašle

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Vnitřní hodiny, které ovlivňují kvalitu pleti i spánek: Víte, jak funguje cirkadiánní rytmus?

Vnitřní hodiny, které ovlivňují kvalitu pleti i spánek: Víte, jak funguje cirkadiánní rytmus?

Ženy.cz Jak nemít chuť na sladké? Odhalte příčinu a jednoduše se jí zbavte

Jak nemít chuť na sladké? Odhalte příčinu a jednoduše se jí zbavte

Blesk.cz Jiřina Bohdalová pár dní po operaci v jednom kole: Hazard se zdravím?! Co na to odborníci?

Jiřina Bohdalová pár dní po operaci v jednom kole: Hazard se zdravím?! Co na to odborníci?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a stromy: Jaký je ten váš?

Znamení zvěrokruhu a stromy: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Pohřební guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact