Hříšně sladké pokušení, kterému žádný mlsný jazýček neodolá. Smetanový krém v kombinaci s karamelovou a ovocnou omáčkou chutnají naprosto skvěle. Zdobené popcornem, marshmallow nebo preclíky jsou výsledné pohárky dokonalé.
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to trvat až 10 minut, záleží na výkonnosti sporáku a síly dna hrnce. Sundejte kastrol ze sporáku. Pomalu a zlehka do cukru zašlehejte smetanu a poté máslo a sůl. Nechte vychladnout.
Na ovocnou omáčku nasypte do hrnce ovoce, přidejte cukr a 150 ml vody. Povařte asi 15 minut, omáčka by měla zhoustnout. Nyní ji rozmixujte dohladka.
3
Na smetanový krém dohladka vyšlehejte smetanu se sýrem, žloutky a vanilkovým cukrem tak, aby měl pevnou konzistenci a přendejte ho do zdobicího sáčku s širším otvorem.
Sušenky nadrťte. Sklenice zevnitř pokapejte karamelem a ovocnou omáčkou. Postupně do nich vršte sušenky, ovocnou a karamelovou omáčku (trochu si jí nechte na dokončení) a smetanový krém. Vrstvy opakujte, až naplníte celou sklenici. Poháry ozdobte popcornem, marshmallow, preclíky a karamelovou omáčkou. Alespoň 1 hodinu chlaďte v ledničce.