• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pohár red velvet s borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Pohár red velvet s borůvkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké pokušení, které si zamilujete od prvního sousta. Kakaový korpus s podmáslím typický svou načervenalou barvou doplňuje krémový sýr a borůvková omáčka. Naaranžovaný ve skleničce vypadá dezert skvěle a zrovna tak i chutná.

Suroviny

2 porce
    • 60
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1,25
      lžička sůl
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 120
      ml podmáslí
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
  • Krém a omáčka:
    • 200
      g krémový sýr
    • 80
      g moučkový cukr
    • 150
      g borůvky + hrst borůvek a ostružin na ozdobu
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a dál šlehejte, až se vše spojí. V misce promíchejte mouku s kakaem, solí a jedlou sodou. Přidejte máslovou pěnu, podmáslí a vinný ocet, vařečkou zpracovávejte, až se všechny ingredience spojí do hladkého polotekutého těsta.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Těsto nalijte do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut. Nechte vychladnout.
3
Krémový sýr prošlehejte s moučkovým cukrem a přendejte do zdobicího sáčku s kulatou špičkou. Borůvky rozmačkejte s krupicovým cukrem na hustou omáčku.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Na dno sklenice dejte vrstvu borůvek, pokračujte vrstvou rozdrobeného red velvet korpusu, poté dejte krém. Pokračujte, až naplníte sklenice. Poháry ozdobte ovocem a zbytkem rozdrobeného korpusu.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový pohár s mascarpone

Dýňový pohár s mascarpone

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Třešňový pohár

Třešňový pohár

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Krémový sýr Máslo Moučkový cukr Podmáslí Sůl Vejce

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

50
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
38
Crumble s jablky
Crumble s jablky
15
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
15
Koka dort
Koka dort
14
Kandované kaštany
Kandované kaštany

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Pohankový salát
Pohankový salát
Pohankový salát s tofu
Pohankový salát s tofu
Pohár pro labužníky
Pohár pro labužníky
Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Poháry s lesním ovocem a slaným…
Pochoutka Paní Nadlesní
Pochoutka Paní Nadlesní
Pochoutkový dip k zelenině
Pochoutkový dip k zelenině
  • Recepty.cz
  • Pohár red velvet s borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact