• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pohár red velvet s borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Pohár red velvet s borůvkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké pokušení, které si zamilujete od prvního sousta. Kakaový korpus s podmáslím typický svou načervenalou barvou doplňuje krémový sýr a borůvková omáčka. Naaranžovaný ve skleničce vypadá dezert skvěle a zrovna tak i chutná.

Suroviny

2 porce
    • 60
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1,25
      lžička sůl
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 120
      ml podmáslí
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
  • Krém a omáčka:
    • 200
      g krémový sýr
    • 80
      g moučkový cukr
    • 150
      g borůvky + hrst borůvek a ostružin na ozdobu
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a dál šlehejte, až se vše spojí. V misce promíchejte mouku s kakaem, solí a jedlou sodou. Přidejte máslovou pěnu, podmáslí a vinný ocet, vařečkou zpracovávejte, až se všechny ingredience spojí do hladkého polotekutého těsta.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Těsto nalijte do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut. Nechte vychladnout.
3
Krémový sýr prošlehejte s moučkovým cukrem a přendejte do zdobicího sáčku s kulatou špičkou. Borůvky rozmačkejte s krupicovým cukrem na hustou omáčku.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Na dno sklenice dejte vrstvu borůvek, pokračujte vrstvou rozdrobeného red velvet korpusu, poté dejte krém. Pokračujte, až naplníte sklenice. Poháry ozdobte ovocem a zbytkem rozdrobeného korpusu.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový pohár s mascarpone

Dýňový pohár s mascarpone

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Třešňový pohár

Třešňový pohár

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Krémový sýr Máslo Moučkový cukr Podmáslí Sůl Vejce

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

47
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
42
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
39
Třešňový kompot
Třešňový kompot
37
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Pohankový salát
Pohankový salát
Pohankový salát s tofu
Pohankový salát s tofu
Pohár pro labužníky
Pohár pro labužníky
Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Poháry s lesním ovocem a slaným…
Pochoutka Paní Nadlesní
Pochoutka Paní Nadlesní
Pochoutkový dip k zelenině
Pochoutkový dip k zelenině
  • Recepty.cz
  • Pohár red velvet s borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact