• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pohár red velvet s borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Pohár red velvet s borůvkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké pokušení, které si zamilujete od prvního sousta. Kakaový korpus s podmáslím typický svou načervenalou barvou doplňuje krémový sýr a borůvková omáčka. Naaranžovaný ve skleničce vypadá dezert skvěle a zrovna tak i chutná.

Suroviny

2 porce
    • 60
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1,25
      lžička sůl
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 120
      ml podmáslí
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
  • Krém a omáčka:
    • 200
      g krémový sýr
    • 80
      g moučkový cukr
    • 150
      g borůvky + hrst borůvek a ostružin na ozdobu
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a dál šlehejte, až se vše spojí. V misce promíchejte mouku s kakaem, solí a jedlou sodou. Přidejte máslovou pěnu, podmáslí a vinný ocet, vařečkou zpracovávejte, až se všechny ingredience spojí do hladkého polotekutého těsta.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Těsto nalijte do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut. Nechte vychladnout.
3
Krémový sýr prošlehejte s moučkovým cukrem a přendejte do zdobicího sáčku s kulatou špičkou. Borůvky rozmačkejte s krupicovým cukrem na hustou omáčku.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Na dno sklenice dejte vrstvu borůvek, pokračujte vrstvou rozdrobeného red velvet korpusu, poté dejte krém. Pokračujte, až naplníte sklenice. Poháry ozdobte ovocem a zbytkem rozdrobeného korpusu.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový pohár s mascarpone

Dýňový pohár s mascarpone

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Třešňový pohár

Třešňový pohár

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Krémový sýr Máslo Moučkový cukr Podmáslí Sůl Vejce

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Fofr koláč

Fofr koláč

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

161
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
115
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
115
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
90
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
90
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Anička Dvořáková (23): Nosí šaty po babičce Hlaváčové (†85)!

Anička Dvořáková (23): Nosí šaty po babičce Hlaváčové (†85)!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Pohankový salát
Pohankový salát
Pohankový salát s tofu
Pohankový salát s tofu
Pohár pro labužníky
Pohár pro labužníky
Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Poháry s lesním ovocem a slaným…
Pochoutka Paní Nadlesní
Pochoutka Paní Nadlesní
Pochoutkový dip k zelenině
Pochoutkový dip k zelenině
  • Recepty.cz
  • Pohár red velvet s borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact