• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pohár red velvet s borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Pohár red velvet s borůvkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké pokušení, které si zamilujete od prvního sousta. Kakaový korpus s podmáslím typický svou načervenalou barvou doplňuje krémový sýr a borůvková omáčka. Naaranžovaný ve skleničce vypadá dezert skvěle a zrovna tak i chutná.

Suroviny

2 porce
    • 60
      g máslo změklé
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1,25
      lžička sůl
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 120
      ml podmáslí
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
  • Krém a omáčka:
    • 200
      g krémový sýr
    • 80
      g moučkový cukr
    • 150
      g borůvky + hrst borůvek a ostružin na ozdobu
    • 1
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce a dál šlehejte, až se vše spojí. V misce promíchejte mouku s kakaem, solí a jedlou sodou. Přidejte máslovou pěnu, podmáslí a vinný ocet, vařečkou zpracovávejte, až se všechny ingredience spojí do hladkého polotekutého těsta.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Těsto nalijte do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte 20 minut. Nechte vychladnout.
3
Krémový sýr prošlehejte s moučkovým cukrem a přendejte do zdobicího sáčku s kulatou špičkou. Borůvky rozmačkejte s krupicovým cukrem na hustou omáčku.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Na dno sklenice dejte vrstvu borůvek, pokračujte vrstvou rozdrobeného red velvet korpusu, poté dejte krém. Pokračujte, až naplníte sklenice. Poháry ozdobte ovocem a zbytkem rozdrobeného korpusu.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový pohár s mascarpone

Dýňový pohár s mascarpone

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Třešňový pohár

Třešňový pohár

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Borůvky Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Krémový sýr Máslo Moučkový cukr Podmáslí Sůl Vejce

Čokoládová poleva

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Čokoládová poleva

Poslední sledované recepty

110
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
57
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
34
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
32
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
28
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Pohankový salát
Pohankový salát
Pohankový salát s tofu
Pohankový salát s tofu
Pohár pro labužníky
Pohár pro labužníky
Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Poháry s lesním ovocem a slaným…
Pochoutka Paní Nadlesní
Pochoutka Paní Nadlesní
Pochoutkový dip k zelenině
Pochoutkový dip k zelenině
  • Recepty.cz
  • Pohár red velvet s borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact