• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pohankovo-kapustová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Pohankovo-kapustová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankovo-kapustová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks kapusta Menší
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      šálek pohanka
    • 1
      šálek rýže Natural (používám Lagris - nezaměňte s rýží ve slupce!)
    • 1
      ks mrkev Vetší
    • 1
      plátek celer
    • petržel Menší - kořen i nať
    • 1
      nové koření Kulička
    • 1
      ks cibule Menší
    • 2
      lžíce dětská krupice
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pohanku spaříme vařící vodou, aby voda dosahovala asi tak 3-5 cm nad pohanku. Přiklopíme, necháme stranou. Uvaříme rýži. V hrnci na 2 lžících oleje osmažíme nahrubo nakrájenou mrkev a ostatní kořenovou zeleninu. Poté přisypeme krupičku a mícháme, aby se nám nespálila. Pomalu přiléváme studenou vodu (asi 1,5 litru) - pozor na páru, která vyrazí z hrnce a silně mícháme. Pak přidáme uzené, oloupanou cibuli, nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření, polévkové koření a vaříme tak dlouho, dokud kapusta nezměkne.
2
Pokud se nám zdá, že máme kapusty v polévce moc, část jí rozmixujeme a vlijeme zpět do polévky. Poté přidáme pohanku (pohanka se nesmí vařit, ztratila by cenné látky, část vyluhované vody z pohanky můžeme též přidat do polévky - pohanka v polévce "dojde") a rýži, rozdrcený česnek podle chuti a pokud jsme dávali uzené, ustrouháme jej na hrubém struhadle a přidáme zpět do polévky. Dochutíme solí a pepřem, sekanou petrželkou.
3
Tato polévka je velmi vhodná pro malé děti, moje holky jí mají rády; pokud jí uděláme hustější, s celozrným rozhlíkem máme hotový oběd bez druhého chodu. (V tom případě opatrně s polévkovým kořením a vynecháme česnek).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustová polévka s brambory

Kapustová polévka s brambory

Kapustová polévka s masem a rýží

Kapustová polévka s masem a rýží

Rychlá kapustová polévka

Rychlá kapustová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina W. | 30. 1. 2007 10:50

    Velmi dobrá polévka, jen příště uberu na množství rýže nebo ji vynechám úplně. Přebila chuť pohanky a kapusty.

  • Johana | 3. 11. 2006 22:09

    Pohanka,rýže,krupice,uzené,kapusta,zelenina...vjednoduchosti je krása

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Ostatní Pro děti Oběd Večeře Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Dětská krupice Kapusta Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Pohanka Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Indiánci

Indiánci

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
25
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Margotkové řezy
Margotkové řezy
21
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Pohankovo-kapustová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact