• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pohankovo-kapustová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Pohankovo-kapustová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankovo-kapustová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks kapusta Menší
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      šálek pohanka
    • 1
      šálek rýže Natural (používám Lagris - nezaměňte s rýží ve slupce!)
    • 1
      ks mrkev Vetší
    • 1
      plátek celer
    • petržel Menší - kořen i nať
    • 1
      nové koření Kulička
    • 1
      ks cibule Menší
    • 2
      lžíce dětská krupice
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pohanku spaříme vařící vodou, aby voda dosahovala asi tak 3-5 cm nad pohanku. Přiklopíme, necháme stranou. Uvaříme rýži. V hrnci na 2 lžících oleje osmažíme nahrubo nakrájenou mrkev a ostatní kořenovou zeleninu. Poté přisypeme krupičku a mícháme, aby se nám nespálila. Pomalu přiléváme studenou vodu (asi 1,5 litru) - pozor na páru, která vyrazí z hrnce a silně mícháme. Pak přidáme uzené, oloupanou cibuli, nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření, polévkové koření a vaříme tak dlouho, dokud kapusta nezměkne.
2
Pokud se nám zdá, že máme kapusty v polévce moc, část jí rozmixujeme a vlijeme zpět do polévky. Poté přidáme pohanku (pohanka se nesmí vařit, ztratila by cenné látky, část vyluhované vody z pohanky můžeme též přidat do polévky - pohanka v polévce "dojde") a rýži, rozdrcený česnek podle chuti a pokud jsme dávali uzené, ustrouháme jej na hrubém struhadle a přidáme zpět do polévky. Dochutíme solí a pepřem, sekanou petrželkou.
3
Tato polévka je velmi vhodná pro malé děti, moje holky jí mají rády; pokud jí uděláme hustější, s celozrným rozhlíkem máme hotový oběd bez druhého chodu. (V tom případě opatrně s polévkovým kořením a vynecháme česnek).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustová polévka s brambory

Kapustová polévka s brambory

Kapustová polévka s masem a rýží

Kapustová polévka s masem a rýží

Rychlá kapustová polévka

Rychlá kapustová polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina W. | 30. 1. 2007 10:50

    Velmi dobrá polévka, jen příště uberu na množství rýže nebo ji vynechám úplně. Přebila chuť pohanky a kapusty.

  • Johana | 3. 11. 2006 22:09

    Pohanka,rýže,krupice,uzené,kapusta,zelenina...vjednoduchosti je krása

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Ostatní Pro děti Oběd Večeře Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Dětská krupice Kapusta Mrkev Nové koření Olej Pepř mletý Petržel Pohanka Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

67
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
51
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
25
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
22
Domácí kečup
Domácí kečup
22
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Pohankovo-kapustová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact