• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
Napište svůj komentář k receptu

Pohankové rohlíky od Šmajstrlů

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g pohanková mouka
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr Nebo med
    • 40
      g droždí
    • mléko Trochu
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouky, kvásek, rozpuštěné, zchlazené máslo, cukr a podle potřeby mléko. Zpracujeme těsto, necháme vykynout.
2
Na pomoučeném vále rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na trojúhelníky. Stáčíme do tenkých rohlíků, potřeme žloutkem, sypeme solí a kmínem a zprudka upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Karlíková | 28. 9. 2007 15:24

    To bych nebyla já, kdybych si každý recept nějakým způsobem neupravila. Takže - místo pohankové mouky jsem použila špaldovou, ale zdála se mi hrubší, tak jsem k ní přidala místo polohrubé mouky hladkou. Měla jsem lehce problém s množstvím mléka, ale nakonec se vše podařilo. Pekla jsem v elektrické troubě při 175° 20 minut a s výsledkem jsem spokojená já i můj 4letý syn, který mi celou dobu asistoval. Děkuji za recept. Příště vyzkouším s jiným druhem mouky.

  • Miroslava Marková | 31. 5. 2007 12:21

    Já mám také problémy poznat,kdy je buchta pečená. Většinou se řídím podle toho, že se těsto odděluje od okrajů plechu. Do kynutého píchnu vidličkou nebo špejlí a pokud je na nich přichycené těsto-lepí se, ještě není pečeno. Ale chce to všechno jen praxi a dobře hlídat troubu.

  • Magda | 31. 5. 2007 12:06

    Souhlasím, každá trouba peče jinak. Lenko, je snad normální zkoušet , zda je těsto už propečené případně zda má požadovanou barvu ne? Nebo vy dáte do trouby např.na 30 minut dle receptu a pak aniž zkontrolujete jak buchta vypadá troubu vypnete?

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:04

    No jo, mně by se ale stejně hodila alespoň ta orientační doba. Teď jsem právě dokončila rohlíky při 250 stupních Celsia, pekla jsem je 12 minut a jsou nedopečené. :-( Ach jo.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:04

    No jo, mně by se ale stejně hodila alespoň ta orientační doba. Teď jsem právě dokončila rohlíky při 250 stupních Celsia, pekla jsem je 12 minut a jsou nedopečené. :-( Ach jo.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:02

    Ta alchymie s kynutým těstem mě už vážně vytáčí. Naprosto nikdo není schopen uvést, kolik minut a na kolik stupňů pečeme (klasická/horkovzdušná trouba). Místo toho: Zprudka upečeme, pečeme v dobře vyhřáté troubě, pečeme do středně hněda. Neskutečné. Myslela jsem, že s receptem se autoři podělují proto, aby se hned napoprvé povedl...

  • Věra z DC | 31. 5. 2007 12:01

    Lenko, mám plynovou troubu, není tam kolik stupňů atp., dělám vše odhadem a jde to. Nevytáčej se zbytečně, chce to zkušenosti, není to žádná alchymie. Myslím, že dodnes si libují minulé ročníky jaké bylo dobré pečivo z pece.. a tam už není vůbec čím se řídit. Hezký a pohodový den

  • Zuzana Šindlerová | 31. 5. 2007 11:58

    Lenko, podle mě každá trouba peče jinak, málokdy se trefím do doby pečení stejně jako autorky, většinou mně peče déle. Když je napsáno zprudka, tak se asi musí trouba rozehřát až na 220 st. a pak si to musí každá kuchařka hlídat. Doba je stejně vždycky jen orientační, nikdy není pro každého stejná.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 11:20

    Ta alchymie s kynutým těstem mě už vážně vytáčí. Naprosto nikdo není schopen uvést, kolik minut a na kolik stupňů pečeme (klasická/horkovzdušná trouba). Místo toho: Zprudka upečeme, pečeme v dobře vyhřáté troubě, pečeme do středně hněda. Neskutečné. Myslela jsem, že s receptem se autoři podělují proto, aby se hned napoprvé povedl...

  • Dana | 30. 5. 2007 09:52

    Rohlíky jsou výborný, jenom jsem měla problém s tím kváskem. Nevím kolik mléka na to použít nebo použít vodu a pak s pečením, na kolik stupňů je zprudka a jak dlouho to péct. Nakonec jsem to všechno nějak odhadla, ale příště s tím budu mít zase problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kmín Máslo Mléko Pohanková mouka Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Domácí veka

Domácí veka

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

57
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
57
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
32
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
AHA.cz Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Velkolepá oslava 45. narozenin Andrey Verešové: Luxusní párty na lodi!

Velkolepá oslava 45. narozenin Andrey Verešové: Luxusní párty na lodi!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

  • Recepty.cz
  • Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact