• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
Napište svůj komentář k receptu

Pohankové rohlíky od Šmajstrlů

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g pohanková mouka
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr Nebo med
    • 40
      g droždí
    • mléko Trochu
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouky, kvásek, rozpuštěné, zchlazené máslo, cukr a podle potřeby mléko. Zpracujeme těsto, necháme vykynout.
2
Na pomoučeném vále rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na trojúhelníky. Stáčíme do tenkých rohlíků, potřeme žloutkem, sypeme solí a kmínem a zprudka upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Karlíková | 28. 9. 2007 15:24

    To bych nebyla já, kdybych si každý recept nějakým způsobem neupravila. Takže - místo pohankové mouky jsem použila špaldovou, ale zdála se mi hrubší, tak jsem k ní přidala místo polohrubé mouky hladkou. Měla jsem lehce problém s množstvím mléka, ale nakonec se vše podařilo. Pekla jsem v elektrické troubě při 175° 20 minut a s výsledkem jsem spokojená já i můj 4letý syn, který mi celou dobu asistoval. Děkuji za recept. Příště vyzkouším s jiným druhem mouky.

  • Miroslava Marková | 31. 5. 2007 12:21

    Já mám také problémy poznat,kdy je buchta pečená. Většinou se řídím podle toho, že se těsto odděluje od okrajů plechu. Do kynutého píchnu vidličkou nebo špejlí a pokud je na nich přichycené těsto-lepí se, ještě není pečeno. Ale chce to všechno jen praxi a dobře hlídat troubu.

  • Magda | 31. 5. 2007 12:06

    Souhlasím, každá trouba peče jinak. Lenko, je snad normální zkoušet , zda je těsto už propečené případně zda má požadovanou barvu ne? Nebo vy dáte do trouby např.na 30 minut dle receptu a pak aniž zkontrolujete jak buchta vypadá troubu vypnete?

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:04

    No jo, mně by se ale stejně hodila alespoň ta orientační doba. Teď jsem právě dokončila rohlíky při 250 stupních Celsia, pekla jsem je 12 minut a jsou nedopečené. :-( Ach jo.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:04

    No jo, mně by se ale stejně hodila alespoň ta orientační doba. Teď jsem právě dokončila rohlíky při 250 stupních Celsia, pekla jsem je 12 minut a jsou nedopečené. :-( Ach jo.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 12:02

    Ta alchymie s kynutým těstem mě už vážně vytáčí. Naprosto nikdo není schopen uvést, kolik minut a na kolik stupňů pečeme (klasická/horkovzdušná trouba). Místo toho: Zprudka upečeme, pečeme v dobře vyhřáté troubě, pečeme do středně hněda. Neskutečné. Myslela jsem, že s receptem se autoři podělují proto, aby se hned napoprvé povedl...

  • Věra z DC | 31. 5. 2007 12:01

    Lenko, mám plynovou troubu, není tam kolik stupňů atp., dělám vše odhadem a jde to. Nevytáčej se zbytečně, chce to zkušenosti, není to žádná alchymie. Myslím, že dodnes si libují minulé ročníky jaké bylo dobré pečivo z pece.. a tam už není vůbec čím se řídit. Hezký a pohodový den

  • Zuzana Šindlerová | 31. 5. 2007 11:58

    Lenko, podle mě každá trouba peče jinak, málokdy se trefím do doby pečení stejně jako autorky, většinou mně peče déle. Když je napsáno zprudka, tak se asi musí trouba rozehřát až na 220 st. a pak si to musí každá kuchařka hlídat. Doba je stejně vždycky jen orientační, nikdy není pro každého stejná.

  • Lenka Schillerová | 31. 5. 2007 11:20

    Ta alchymie s kynutým těstem mě už vážně vytáčí. Naprosto nikdo není schopen uvést, kolik minut a na kolik stupňů pečeme (klasická/horkovzdušná trouba). Místo toho: Zprudka upečeme, pečeme v dobře vyhřáté troubě, pečeme do středně hněda. Neskutečné. Myslela jsem, že s receptem se autoři podělují proto, aby se hned napoprvé povedl...

  • Dana | 30. 5. 2007 09:52

    Rohlíky jsou výborný, jenom jsem měla problém s tím kváskem. Nevím kolik mléka na to použít nebo použít vodu a pak s pečením, na kolik stupňů je zprudka a jak dlouho to péct. Nakonec jsem to všechno nějak odhadla, ale příště s tím budu mít zase problém.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kmín Máslo Mléko Pohanková mouka Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Avokádový krém

Avokádový krém

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
23
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Pohankové rohlíky od Šmajstrlů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact