sterilovaná zelenina
nejlépe Moravanka (mírně pikantní zel. směs)
1
ks
jarní cibulka
2
hrnek
horká voda
2
lžíce
olivový olej
1
lžíce
sůl
1
lžíce
pepř mletý
1
lžička
česnek sušený
1
lžička
kari
Postup přípravy receptu
1
Na oleji lehce osmahneme cibulku, přidáme zeleninu (pokud použijeme pikantní zeleninovou směs Moravanka, dáme okurky a cibulky stranou), samozřejmě můžeme použít klasickou mraženou zeleninu. Okořeníme podle chuti.
2
Přidáme klíčky a zalijeme trochou horké vody a necháme chvilku povařit. Pro lepší chuť můžeme přidat kostku zeleninového bujonu.
3
Dále přisypeme pohanku a dolijeme vodou tak, aby byla voda nad pohankou cca 1 cm.
4
Minutu povaříme a hrnec dáme stranou přikrytý pokličkou.
5
Počkáme, až se voda vsákne do pohanky, a můžeme podávat s okurkami a cibulkami nebo jen tak samotné. Je vynikající i studené.